Hyppää sisältöön

Paltamossa hammashoitoa saa nyt liikuteltavissa hammashoitoyksiköissä – ne voivat olla tulevaisuudessa osa lähipalveluja

Kainuun hyvinvointialueen mukaan Paltamossa käytössä olevat liikuteltavat hammashoitoyksiköt ovat hyvä esimerkki joustavasta tavasta järjestää lähipalveluja.

Hammashoitotuoli liikuteltavan hammashoitoyksikön perällä.
Kainuussa käytössä olevat liikuteltavat hammashoitoyksiköt voidaan siirtää joustavasti esimerkiksi terveysasemille tai kouluille. Kuva: Dentson Oy
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Paltamolaiset ovat saaneet keväästä lähtien hammashoitoa liikuteltavissa hammashoitoyksiköissä.

Kainuun hyvinvointialue on hankkinut Paltamoon hammashoitolan remontin ajaksi liikuteltavan hammashoitoyksikön, joka sisältää kaksi liikuteltavaa konttia. Yksiköissä voidaan toteuttaa kaikkia suun alueen hoitoja leikkauksia lukuun ottamatta.

Kainuun hyvinvointialueen tavoitteena on uudistaa lähipalveluja eri tavoin. Digipalveluiden rinnalle tarvitaan edelleen myös toimipisteitä esimerkiksi vastaanotto-, hoito- ja hoivatyöhön. Erilaiset valmisratkaisut kuten siirrettävät rakennukset tai yksiköt voivat tuoda uusia mahdollisuuksia palveluihin.

Hyvinvointialueelta kerrotaan, että nyt Paltamossa käytössä olevat yksiköt ovat hyvä esimerkki joustavasta tavasta järjestää lähipalveluja. Niiden avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi koululaisten määräaikaistarkastukset tai purkaa hoitojonoja kattavasti myös harvaan asutulla alueella.

Liikkuviin hammashoitoyksiköihin voi tutustua tänään keskiviikkona Paltamon terveysasemalla kello 15.30–17.

Aiheesta voi keskustella 20. huhtikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Juttua korjattu 19.4. kello 16.00 Juttuun korjattu, että Paltamon uusi hammashoitoyksikkö sisältää kaksi liikuteltavaa konttia, ei rekkamoduulia kuten jutussa aiemmin luki.

Suosittelemme sinulle