Hyppää sisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialue hankkii Jyväskylän Huhtasuon terveyspalvelut edelleen yksityiseltä – aluehallitus käynnistää kilpailutuksen

Huhtasuon terveyspalveluista vuodesta 2020 huolehtinut Pihlajalinna on irtisanonut palvelusopimuksen. Nykyinen sopimus päättyy 3. joulukuuta.

Mainoslehtinen jossa Pihlajalinna markkinoi Huhtasuon terveyskeskuspalveluja jyväskyläläisille.
Marraskuussa 2021 Pihlajalinna lähetti jyväskyläläisiin kotitalouksiin Huhtasuon terveyskeskuksen mainoksia. Nyt alueelle etsitään uutta palveluntuottajaa. Kuva: Virpi Kotilainen / Yle
Virpi Kotilainen

Keski-Suomen hyvinvointialue hankkii Jyväskylän Huhtasuon terveysaseman palvelut jatkossakin yksityiseltä tuottajalta.

–Aluehallitus päätti eilen käynnistää kilpailutuksen Huhtasuon terveysaseman palveluista.

Huhtasuon terveyspalvelut vuodesta 2020 tuottanut Pihlajalinna on irtisanonut sopimuksen ja tarjoaa palvelut enää joulukuuhun saakka.

Aluehallinnon mukaan toiminnan palauttaminen omalle vastuulle olisi liian riskialtista. Suurimpana ongelmana on työvoiman saatavuus.

Ostopalveluilla voidaan parantaa vastaanottotoiminnan saatavuutta ja turvata osaavan henkilöstön rekrytointi ja kustannusten hallinta, aluehallitus toteaa tiedotteessaan.

Huhtasuon terveysasemalla on kiirevastaanotto ja ajanvarauksella tarjottavaa kiireetöntä hoitoa arkisin kello 8–16. Terveysaseman palvelualueella asuu noin 9 500 asukasta.

Hankinnassa otetaan huomioon myös hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Palvelut kilpailutetaan vähintään kolmeksi vuodeksi.

Hyvinvointialue maksaa palveluntuottajalle tällä hetkellä vuosittain noin 1,3 miljoonaa euroa.

Lisää uutisia ja ajankohtaisia aiheita Keski-Suomesta Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa.

Areenassa voi kuunnella myös tuoreimmat radiouutiset Keski-Suomesta ja katsella alueelliset tv-uutiset.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki jyvaskyla@yle.fi

Suosittelemme