Hyppää sisältöön

Hallintokriisin joutunutta Kokkolan Energiaa johtaa väliaikaisesti yhtiön tuotantojohtaja

Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi käynnistetään pian.

Kuvassa energiayhtiön kyltti rakennuksen edustalla.
Kokkolan konserni- ja kaupunkikehitysjaosto valitsee uudet hallitusjäsenehdokkaat energiayhtiön hallitukseen reilun viikon kuluttua. Kuva: Ari Vihanta / Yle
Iina Kluukeri

Hallintokriisiin joutunutta Kokkolan Energiaa johtaa nyt väliaikainen toimitusjohtaja, tiedottaa energiayhtiö.

Yhtiön tuotantojohtaja Tommi Korpi sijaistaa sunnuntaina irtisanoutunutta Mikko Rintamäkeä. Rintamäki vapautuu tehtävästään 28. huhtikuuta.

Kokkolan Energian hallitus päätti valinnasta ylimääräisessä kokouksessaan.

Kaupungin omistama energiayhtiö joutui turbulenssiin alkuviikosta, kun toimitusjohtajan lisäksi kaksi hallituksen jäsen jätti eroilmoituksensa. Nyt yhtiön hallituksessa on kolme jäsentä, täydennystä kokoonpanoon saadaan ensi viikolla.

Lähdön syyksi toimitusjohtaja ja kaksi hallitusjäsentä ovat kertoneet tavan, jolla omistaja eli Kokkolan kaupunki vaihtoi nopeasti hallituksen puheenjohtajan. Vaihdosta informoitiin asianosaisia myös aivan viime tingassa, syrjään siirretty Vesa Pihlajamaa sai tiedon asiasta edellisiltana.

Pihlajamaa siirrettiin maaliskuun lopulla syrjään puheenjohtajan pestistä, tilalle nostettiin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Innanen.

Lue myös: Kokkolan Energia on ajautunut hallintokriisiin – yhtiön toimitusjohtaja irtisanoutui, myös kaksi hallituksen jäsentä jätti eroilmoituksensa

Hallituksesta lähteneet Ulf Borg ja Ville Urpilainen kritisoivat omistajaa eli Kokkolan kaupunkia menettelytavasta puheenjohtajan vaihdoksessa.

Esimerkiksi Urpilainen kommentoi Ylelle maanantaina, että hän ei halua olla mukana yhtiössä, jonka toimintaedellytyksiä omistaja tietoisesti heikentää.

Toimitusjohtajan hakuprosessi käynnistetään energiayhtiön mukaan mahdollisimman pian.

Kokkolan konserni- ja kaupunkikehitysjaosto valitsee uudet hallitusjäsenehdokkaat Kokkolan Energiayhtiön hallitukseen reilun viikon päästä 27. huhtikuuta. Lopullisesti uudet jäsenet valitsee yhtiökokous.

Suosittelemme sinulle