Hyppää sisältöön

Kaupunginosakilpailuun osallistuu tällä kertaa kolme ehdotusta Hämeenlinnasta

Hämeenlinnasta kilpailuun osallistuvat Hauho, Myllymäki ja Sairio, jotka saavat kilpailussa vastaansa yli sata ehdokasta eri puolilta Suomea.

Valkoinen kylätalo, punainen hirsiaitta sekä taustalla kirkon torni.
Hauhoa koskevissa ehdotuksissa mainittiin muun muassa vanhan raitin miljöö. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle
Anne-Maria Niskanen

Suomen Kotiseutuliiton perinteisessä kaupunginosakisassa on tänä vuonna mukana peräti kolme Hämeenlinnan kaupunginosaa. Kanta-Hämeestä ehdotettiin kilpailuun Hauhoa, Myllymäkeä ja Sairiota.

Sairion puolesta tehtiin kuusi ehdotusta. Hauho sai kolme ehdotusta ja Myllymäki kaksi.

– Hauhoa koskevissa ehdotuksissa mainittiin muun muassa Niskavuori-viikko sekä vanhan raitin miljöö, kertoo Kotiseutuliiton järjestöpäällikkö Marika Punamäki.

Kilpailun tärkein kriteeri on alueen aito urbaanius. Punamäki muistuttaa, että Hauho ei ole urbaani kaupunkiympäristö, mutta hyvä alue asua.

Kotiseutuliitto sai määräaikaan mennessä kaikkiaan 330 ehdotusta. Ne koskivat 33 eri kuntaa tai kaupunkia. Hämeenlinnan kaupunginosat saavat kisassa vastaansa kaikkiaan 114 eri kaupunginosaehdokasta.

Tänä vuonna kilpailun teemana on Elävä perintö. Kotiseutuliiton mukaan elävä perintö voi olla esimerkiksi tietoja ja taitoja, tapoja ja perinteitä, jotka yhteisöt tunnistavat osaksi omaa kulttuuriperintöään.

Eri alojen asiantuntijoista koostuva raati eli Kotiseutuliiton kaupunkityön jaosto seuloo ehdotuksista kärkiehdokkaat ja tekee sitten esityksen voittajasta Kotiseutuliiton hallitukselle, joka nimeää voittajan.

Kilpailun voittaja julkistetaan Flooran päivänä, 13. toukokuuta.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme