Hyppää sisältöön

Kemiläisen Elli Immon ratkaisematon murhamysteeri 1950-luvulta antoi aihetta tv-sarjaan

20-vuotiaana murhatun Elli Immon kohtalo kiehtoi kirjailijakaksikko Heidi Holmavuota ja Elina Backmania niin paljon, että aineistoa on kertynyt äänikirjan lisäksi tv-sarjaa varten.

Kirjailijat Heidi Holmavuo ja Elina Backman.
Heidi Holmavuo (vas.) ja Elina Backman ovat tutkineet kirjasarjaansa varten Kemissä tapahtunutta murhaa, joka ei koskaan ratkennut. Kuva: Atte Mäläskä / Otava
Kati Siponmaa

Kemiläisen Elli Immon murhaa käsitellään 20. huhtikuuta alkavassa tv-dokumenttisarjassa. Sarja pohjautuu viime kesänä julkaistuun Heidi Holmavuon ja Elina Backmanin äänikirjaan Ratkaisematon – kirja, joka avasi murhatutkinnan (Otava).

Kirjailijat paneutuivat vuonna 1955 tapahtuneeseen selvittämättömään murhaan niin perusteellisesti, että henkirikosta alettiin jälleen vuosikymmenten jälkeen tutkia.

Vaikka kemiläiset ovat vuosikymmeniä aavistelleet, että syyllinen löytyy poliisin lähipiiristä, ei rikosta ole saatu selvitettyä. Tapaukseen liittyi niin paljon kummallisia käänteitä, että kirjailijat eivät malttaneet jättää teosta pintaraapaisuksi, vaan alkoivat järjestelmällisesti seurata johtolankoja.

Neliosaista sarjaa esitetään C more -suoratoistopalvelussa yhden jakson viikkotahdilla.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle