Hyppää sisältöön

Poliisi puuttui Gammix-uhkapeliyhtiön aggressiiviseen mainontaan – Maltalla toimiva yhtiö lähettää mainoksia myös alaikäisille

Poliisihallituksen mukaan markkinointia on kohdistettu myös alaikäisiin.

Lähikuva läppärillä pelattavasta rahapelistä netissä.
Manner-Suomessa muiden kuin Veikkauksen rahapelien markkinointi on kielletty. Arkistokuva. Kuva: Nella Nuora / Yle
Laura Kangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisihallitus on puuttunut ulkomailta käsin toimivan uhkapeliyhtiön aggressiiviseen mainontaan.

Poliisihallitus kertoo Ylelle, että kyse on Gammix-nimisestä yrityksestä, jolla on rahapelilisenssi Maltalla.

Poliisihallituksen mukaan yhtiö on markkinoinut palvelua tekstiviesteillä, Instagramissa ja Tiktokissa. Poliisihallitus pitää erityisen huolestuttavana sitä, että tekstiviestejä on lähetetty myös alaikäisille.

Markkinointiviestit ovat suomenkielisiä, mikä viittaa Poliisihallituksen mukaan siihen, että mainontaa on kohdistettu erityisesti Manner-Suomeen. Manner-Suomessa muiden kuin Veikkauksen rahapelien markkinointi on kielletty.

Poliisihallitus on lähettänyt tekstiviestimarkkinoinnista vastaavalle yhtiölle selvityspyynnön. Yhtiön kuulemisen jälkeen poliisihallitus voi kieltää lainvastaisen markkinoinnin uhkasakon turvin.

Ylelle lähettämässään yhteydenotossa Gammix kiistää markkinoineensa palveluaan lainvastaisesti. Gammixin mukaan yhtiö ei kohdista markkinointia alaikäisille eikä päästä alaikäisiä pelaamaan palveluunsa. Gammix sanoo toimivansa Maltan ja EU:n lainsäädännön mukaisesti.

Muokattu 20.4. klo 9.42: Lisätty tieto yrityksen nimestä.

Muokattu 10.5. klo 13.20: Lisätty tieto siitä, että Gammix kiistää asian.

Suosittelemme sinulle