Hyppää sisältöön

Leijonilta ilouutinen! Patrik Laine tulee MM-kisoihin

Patrik Laine liittyy Leijonien kokoonpanoon toukokuussa.

Patrik Laine hymyilee.
Kuva: NHLI via Getty Images
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa, että Patrik Laine on Leijonien kokoonpanossa toukokuussa.

Laine on mukana Leijonissa Tshekin EHT-turnauksesta lähtien. Turnaus on ohjelmassa 4.–7. toukokuuta. MM-kisat alkavat 12. toukokuuta Tampereella.

– Joukkueelle on hienoa saada Laine mukaan ja uskon, että hänelle tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä pelaamaan MM-kisoja kotikaupungissaan, Leijonien GM Jere Lehtinen hehkuttaa tiedotteessa.

Laineelle MM-kisat ovat uran toiset. Aiemmin Laine on pelannut MM-kisoissa keväällä 2016. Tuolloin Suomi taipui hopealle häviten Kanadalle finaalissa. Laine jakoi turnauksen maalipörssin voiton ja valittiin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, parhaaksi hyökkääjäksi ja tähdistökentälliseen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Yle Urheilulle maaliskuun puolivälissä, että Laine olisi kiinnostunut pelaamaan tänä keväänä MM-kisoissa.

– Patrik oli jo viime vuonna kiinnostunut tulemaan MM-kisoihin, mutta loukkaantui harmillisesti ennen kisoja. Kyllä hänellä on sama fiilis tänä päivänäkin. Jos ei mitään ihmeitä satu, Patrik saattaa olla käytettävissä, Jalonen sanoi.

Tämän jälkeen Laine kuitenkin loukkaantui NHL-seuransa Columbus Blue Jacketsin riveissä. Columbus oli NHL:n heikoimpia joukkueita tällä kaudella. Laine pelasi viimeisen NHL-pelinsä tällä kaudella 21. maaliskuuta.

Tamperelainen teki tällä NHL-kaudella 55 ottelussa tehot 22+30=52.

Suosittelemme