Hyppää sisältöön

Käytetyimpien Nysse-lippujen hinnat nousevat

Jatkossa esimerkiksi aikuisten kahden vyöhykkeen kuukausilipun hinta nousee kolme euroa. Toukokuun alusta alkaen ennakkokertalipulla voi matkustaa myös Nysse-alueen junaliikenteessä.

Nyssen bussi Hämeenkadulla.
Tampere päätti lipunhintojen korotuksista jo viime vuonna, mutta hallituksen arvonlisäveroale siirsi korotuksen alkamaan vasta toukokuusta. Kuva: Helmi Holopainen / Yle
Mikko Hirvonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Käytetyimpien Nysse-lippujen hinnat nousevat vapunpäivästä alkaen. Viiden prosentin korotus kohdistuu matkakortille ostettavien kahden ja kolmen vyöhykkeen lippuihin. Mobiililipuista korotus koskee opiskelijan kausilippua.

Ennallaan pysyvät lähimaksulla ja Nysse Mobiilista ostettavien kerta- ja vuorokausilippujen sekä ennakkokertalippujen hinnat.

Senioreiden eli 65 vuotta täyttäneiden keskipäivän kello 9–14 arvolipun hintaa muutetaan kaikilla vyöhykkeillä siten, että alennus on 40 prosenttia aikuisten hinnasta laskettuna.

Jatkossa esimerkiksi aikuisten kahden vyöhykkeen kuukausilippu maksaa 59 euroa. Korotusta aiempaan on kolme euroa.

Nyssen uudet lipunhinnat 1.5.2023 alkaen.
Kuva: Tampereen kaupunki

Hinnankorotukset sisältyvät Tampereen kaupunginvaltuuston hyväksymään tämän vuoden talousarvioon. Taustalla on liikennöintiin liittyvien kustannusten nousu, kuljettajien palkoista polttoaineiden hintoihin. Taksamuutoksista päätti Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokouksessaan helmikuussa.

Ennakkokertalipulla myös juniin

Toukokuun alusta alkaen ennakkokertalipulla voi matkustaa myös Nysse-alueen junaliikenteessä. Ennakkokertalippu käytetään asemalaiturilta löytyvässä lippulaitteessa jo ennen junaan nousua.

Toukokuusta lähtien junamatkat voi maksaa Nyssen matkakortilla, mobiililipulla tai ennakkokertalipulla Nokian, Lempäälän, Oriveden, Tesoman ja Tampereen asemien välisillä matkoilla.

Ennakkokertalippu ostetaan etukäteen myyntipisteestä tai Nyssen asiakaspalvelusta. Lippu tulee käyttää kolmen kuukauden kuluessa ostopäivästä.

Nysse järjestää joukkoliikennepalvelun Tampereen kaupunkiseudulla, johon Tampereen lisäksi kuuluu Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi. Valkeakoskella on käytössä Nyssen lippujärjestelmä, mutta liikenteen järjestää Valkeakosken kaupunki ja Pirkanmaan ely-keskus.

Lisätietoa lippujen hinnoista ja vyöhykkeistä löytyy Nyssen nettisivulta.

Suosittelemme