Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi seuratukea – FC Inter panostaa tyttöjalkapalloon

Ministeriön seuratuen kokonaissumma on 4,3 miljoonaa euroa. Varsinaissuomalaiset seurat saavat 240 900 euroa.

Etualalla on kasa jalkapalloja. Taustalla kaksi valmentajaa ohjeistaa tyttöjalkapalloilijoita.
Tytöt osallistuivat FC Interin järjestämään futiskouluun kesällä 2022. Kuva: Eveliina Hulkkonen / FC Inter
Tarja Hiltunen

Varsinaissuomalaiset liikunta- ja urheiluseurat saivat lähes neljännesmiljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella edistetään erityisesti lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaa.

Tukea sai maakunnassa 20 seuraa.

Suurimman tuen 22 000 euroa sai Salon Kiekkohait seuratyöntekijän palkkaamiseen.

FC Inter sai 20 000 euroa. Seura haki tukea Rapinoe pelaa pian meillä! -hankkeelle viitaten yhdysvaltalaiseen Megan Rapinoeen, yhteen maailman parhaimmista naisjalkapalloilijoista.

FC Interin junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen kertoo, että tuella vahvistetaan pari vuotta sitten perustettua tyttöjalkapalloharrastustoimintaa.

– Olemme palkanneet osa-aikaisen koordinaattorin tyttöpuolelle ja haluamme lisätä tyttöpelaajien määrää sekä valmentajistoa, sanoo Hulkkonen.

FC Inter on perustanut kaksi tyttöjen ikäkausijoukkuetta, vuonna 2014–15 ja 2016–2017 syntyneet. Seuralla on aiemmin ollut jalkapallossa vain poika- ja miesjalkapallotoimintaa.

– Rapinoe pelaa pian meillä -nimi on raflaava, mutta sillä haluamme tuoda tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juniorijalkapalloon, sanoo Hulkkonen.

FC Inter on tuonut toimintaansa vuosittain järjestettävän kapteenikoulun. Pelaajat osallistuvat 12-vuotiaina kapteenikouluun ja tähän pääsevät myös tytöt.

– Näin toteutuu myös tasa-arvo tyttöjen ja naisten ”johtamisen ja samalla suunnannäyttämisen” suhteen. Haluan tuoda tytöt täysin yhdenvertaisina poikien rinnalle, ja siihen tuon hankkeen nimi myös osaltaan viittaa, mainitsee Hulkkonen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella pystytään FC Interissä varsinaisen joukkuetoiminnan lisäksi järjestämään muun muassa tyttöfutiskerhoja. Seuran omilla resursseilla ei Hulkkosen mukaan hanketta olisi pystynyt toteuttamaan.

Yli 20 000 euron tukisummia saivat myös maskulainen Kankaisten Golf nuoriso- ja junioritoiminnan kehittämiseen, Littoisten Työväen Urheilijat valmennukseen sekä Turun Voimamiehet tavoitteessaan kohti ammattimaista organisaatiota.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,3 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea.

Suosittelemme