Hyppää sisältöön

Kannukselta suorasukainen kirje ely-keskukselle: Valtio kyllä kerää verot vaikka pitkospuita pitkin, mutta maanteiden hoidolta edellytämme oikeudenmukaisuutta

Kaupunginhallituksen avoimessa kirjeessä patistetaan ely-keskusta parantamaan teiden hoitoa. Teiden huono kunto vaarantaa kaupungin mukaan liikenneturvallisuutta.

Kannuksen keskusta. Autoja ajaa tiellä. Taustalla Kannuksen kirkko.
Ely-keskuksen ylläpitämän Valtakadun huono kunto sapettaa kannuslaisia. Arkistokuva. Kuva: Kalle Niskala / Yle
Ari Vihanta

Kannuksen kaupungilla on mitta täyttynyt alueen valtion teiden heikosta kunnosta. Kaupunginhallitus lähetti avoimen kirjeen Etelä-Pohjanmaan ely-keskukselle, jossa se perää parempaa tienhoitoa.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anja Törmä ja kaupunginjohtaja Jussi Niinistö.

Valtion maanteiden heikko kunto vaarantaa kannuslaisten mukaan jopa liikenneturvallisuutta. Väyläviraston kuntoluokituksen mukaan kaupungin halki kulkevan valtakadun päällysteen tila on erittäin huono. Toisena ongelmakohtana kaupunki nostaa valtatie 28 kiertoliittymän, jonka päällyste on pahoin reikiintynyt.

Kaupunginhallitus kertoo ymmärtävänsä, että nykyisellä riittämättömällä päällystysrahoituksella teiden päällystyskierto on pitkä, mutta raja on tullut vastaan.

– Keski-Pohjanmaan pohjoisimmassa osassa sijaitseva seutukaupunkimme ymmärtää olevansa ely-keskukselle reuna-aluetta, mutta kannuslaisten kärsivällisyydellä on rajansa, kirjoitetaan kirjeessä.

Kaupunginhallituksen mukaan ely-keskuksen tulisi määrätietoisesti pyrkiä uusimaan päällysteitä, eikä vain hätäpaikata kuoppia.

Kannuksen kaupunginhallitus edellyttääkin tasapuolista kohtelua teiden kunnossapidossa koko ely-keskuksen alueella.

– Valtio kerää kyllä verot vaikka pitkospuita pitkin, mutta valtion maanteiden kunnossapidon osalta edellytämme oikeudenmukaista kohtelua jo liikenneturvallisuudenkin kannalta, vuodattavat kannuslaiset kirjeessään.

Suosittelemme