Hyppää sisältöön

Käärijän bolero nostettiin Helsingin jäähallin kattoon

Eleellä Helsingin jäähalli haluaa toivottaa Suomen euroviisuedustajalle hyvää matkaa Liverpoolin viisuihin.

Käärijän ikoniseksi muodostunut bolero nostettiin Helsingin jäähallin kattoon.
Ville Vedenpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Käärijän jo ikoniseksi muodostunut vihreä bolero on jäädytetty ja nostettu Helsingin jäähallin kattoon. Eleellä Helsingin jäähalli haluaa toivottaa paidattomalle riehujalle hyvää matkaa Euroviisuihin erittäin ainutlaatuisella tavalla.

Käärijän ensimmäinen konsertti Euroviisujen jälkeen järjestetään Helsingin jäähallissa 20. toukokuuta.

Nuorempana Jere Pöyhönen pelasi jääkiekkoa tosissaan IHK:ssa ja Kiekko-Vantaassa.

– Ei omat lätkätaidot riittänyt paidan jäädyttämiseen, mutta tää on suuri kunnia että mun bolero jäädytetään jäähallin kattoon. Samaisessa paikassa on järjettömän kovat bileet tiedossa toukokuun lopussa, Käärijä kertoo.

– On meillä onneksi toinenkin varuilta, että saadaan kisoihin uusi kappale. Katotaan, kuinka kauan se pysyy tuolla. Mitäköhän HIFK:in kannattajat ajattelis, jos se ois tuossa ens kautena, Käärijä nauraa.

Jäähallin kattoon jäädytetään yleensä vain legendaaristen urheilijoiden pelipaitoja, joten kyseessä on harvinainen tapaus.

– On ollut mahtava seurata Käärijän matkaa UMK:sta tähän päivään. Odotamme jo innolla Käärijän toukokuista jäähallin keikkaa, joka poiki meille idean jäädyttää ja nostaa Käärijän monissa seikkailuissa jo ollut bolero jäähallin kattoon, sanoo Helsingin jäähallin tapahtumapäällikkö Kimmo Oinonen kertoo.

Käärijän bolero nostettiin Helsingin jäähallin kattoon.
– Koitetaan ottaa lepii ennen kisoja ja onneksi se eka viikko siellä on vähän rauhallisempi. Laitetaan ääni ja kroppa kuntoon, niin viedään sitten homma himaan, sanoo Liverpoolin Euroviisuihin vapunaattona lähtevä Käärijä. Kuva: Pete Dhuy / Yle

Tänään pidetyn juhlaseremonian jälkeen bolero lasketaan katosta ja Käärijä pakkaa sen kohti Liverpoolia suuntaavaa matkalaukkuaan.

Käärijä edustaa Suomea Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 9. toukokuuta. Finaalilähetys lähetetään Liverpoolista lauantai-iltana 13. toukokuuta.

Suosittelemme