Hyppää sisältöön

Vaasa pyytää vanhempia ilmoittamaan lasten päivähoidon tarpeesta kesän aikana

Jos lapselle on varattu paikka varhaiskastuksesta eikä hän tulekaan hoitoon, tulee varhaiskasvatukselle ylimääräisiä kustannuksia kesän ajalta yhteensä ison päiväkodin kuukausikustannusten verran, todetaan Vaasan kaupungilta.

Kuravaatteita.
Yhden lapsen ateriat eli aamupala, lounas ja päivällinen) maksavat varhaiskasvatukselle Vaasassa 7,44 euroa päivässä. Kuva: Toni Pitkänen /Yle
Ulla Kuivasmäki

Vaasassa varhaiskasvatus pyytä vanhempia ilmoittavan lapsetn hoidon tarve sekä poissaolot kesän ajalta.

Vaasalaisten huoltajien tulee ilmoittaa lapsen poissaolo tai varhaiskasvatuksen tarve kesän 2023 osalta Wilmassa viimeistään 2.5.

Ilmoitukset on tärkeää tehdä todellisen tarpeen mukaan ja perua heti, jos hoidontarve poistuu.

– Toivommekin nyt apua vanhemmilta: jos lapsi ei tarvitsekaan hoitoa kesän aikana, kuten on aiemmin ilmoitettu, täytyy muutoksista ilmoittaa mahdollisimman ajoissa. Näin meidän yhteistä rahaamme ei mene hukkaan ja se säästyy muuhun käyttöön, sanoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Kaikkien hoitotarpeen muutosten ilmoittaminen on tärkeää. Näin varhaiskasvatuksessa pystytään varaamaan oikean määrän henkilökuntaa sekä ruokaa lapsille.

Jos lapselle varataan kesälle varhaiskasvatusta, mutta häntä ei tuoda hoitoon, tulee varhaiskasvatukselle ylimääräisiä kustannuksia kesän ajalta yhteensä ison päiväkodin kuukausikustannusten verran, kerrotaan Vaasan kaupungilta.

- Esimerkiksi ruokaa varataan sen mukaan, mitä lapsia on ilmoitettu olevan paikalla. Kun lapsi ei tulekaan hoitoon, menee ruoka hukkaan. Jo pelkän heinäkuun osalta tämä hukkaan menevä ruoka maksaa varhaiskasvatukselle yli 15 000 euroa, kertoo palvelupäällikkö Maria Karvonen.

Ruokapalvelut tuottaa varhaiskasvatukselle TeeSe Botnia, joka loma-aikoina laskuttaa ateriat etukäteen tilattujen määrien mukaisesti. Yhden lapsen ateriat (aamupala, lounas, päivällinen) maksavat varhaiskasvatukselle 7,44 euroa päivässä.

- Toivommekin nyt apua vanhemmilta: jos lapsi ei tarvitsekaan hoitoa kesän aikana, kuten on aiemmin ilmoitettu, täytyy muutoksista ilmoittaa mahdollisimman ajoissa. Näin meidän yhteistä rahaamme ei mene hukkaan ja se säästyy muuhun käyttöön, Karvonen sanoo.

Suosittelemme