Hyppää sisältöön

Pyhtää ei löytänyt määräajassa uutta yhteistyökumppania Kaunissaareen

Vuokralaisen etsintä ei vielä tuottanut tulosta, mutta kunnan teknisen johtajan mukaan neuvotteluita jatketaan yhä.

Meren poukama jossa veneitä etualalla ja takana punaisia venemökkejä
Pyhtään kunta ei löytänyt uutta operaattoria ja sijoittajaa Kaunissaaren satama-alueelle tammikuussa päättyneessä haussa Kuva: Maija Tuunila / Yle
Heikki Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pyhtään kunta ei löytänyt uutta operaattoria ja sijoittajaa Kaunissaaren satama-alueelle tammikuussa päättyneessä haussa. Pyhtään teknisen johtajan Janne Kaulion mukaan ensi kesä jatketaan suunnitellusti vielä vanhalla systeemillä.

– Kunta ylläpitää satamaa ja vierasvenesataman operaattorina toimi Classimo Oy, kuten ainakin viimeiset 10 vuotta, kertoo Kaulio.

Tähtäin on tällä hetkellä toiminnan aloittamisessa uuden vuokralaisen kanssa kesällä 2024. Pyhtään kunta ilmoitti viime vuonna etsivänsä Kaunissaaren sataman maa-alueelle vuokralaista 30 vuoden sopimuksella. Sopimukseen kuuluisivat niin ikään vesialue ja laiturit.

Pitkä sopimus mahdollistaisi kunnan mukaan alueen liiketoiminnan ja matkailupalveluiden kauaskantoisen kehittämisen. Yhtään tarjousta tarjousta Kaunissaaren sataman operaattoriksi ja sijoittajaksi ei kuitenkaan saapunut.

Flygbild av Fagerös nya gästhamn.
Pyhtään kunnanjohtaja Ter­hi Lind­holm ei yllättynyt täysin siitä, ettei vuokralaista tammikuun loppuun mennessä löytynyt Kuva: Teemu Turunen / Pyttis kommun

Yli 20 kiinnostunutta tahoa

Kunnan tarjouspyyntöön kävi tutustumassa yli kaksikymmentä vuokraamisesta kiinnostunutta tahoa. Teknisen johtajan Janne Kaulion mukaan neuvotteluita yhteiskumppanin löytämiseksi jatketaan edelleen.

Vuokrasopimuksessa vuokralainen sitoutuisi muun muassa rakentamaan satama-alueen tarvitsemat uudisrakennukset asemakaavan, rakennusjärjestyksen ja kunnan hyväksymien rakennuspiirustusten mukaisesti, jolloin ne täydentäisivät nykyistä saaristolaiskylän miljöötä.

Pyhtään kunnanjohtaja Ter­hi Lind­holm ei yllättynyt täysin siitä, ettei vuokralaista tammikuun loppuun mennessä löytynyt. Lind­holm kertoo kunnan tiedotteessa, että jatkossa voisi myös pohtia kaavailtujen toimintojen pilkkomista pienempiin osiin.

Teknisen johtajan Janne Kaulion mukaan tarkoituksena on edelleen löytyy yksi päävuokralainen.

Purjeveneitä ja aallonmurtaja.
Teknisen johtajan Janne Kaulion mukaan tarkoituksena on edelleen löytyy yksi päävuokralainen. Kuvassa Kaunissaaren uusittu aallonmurtaja. Kuva: Maija Tuunila / Yle

Ukrainan sota säikäytti aiemman sijoittajan

Pyhtään kunta on etsinyt jo vuosia yhteistyökumppania Kaunissaareen. Yksi sijoittaja vetäytyi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan.

Kaunissaari on Pyhtään ulkosaaristossa sijaitseva suosittu kesäinen retkikohde, jossa sijaitsee esimerkiksi taidegalleria, kahvila, kauppa ja ravintoloita.

Yhteysalukset liikennöivät Kaunissaareen Kotkan Kuusisen satamasta käsin.

Korjattu 27.04.2023 kello 10.20, toisin kun alkuperäisessä jutussa ja otsikossa annettiin ymmärtää, niin Pyhtää ei etsinyt uutta vuokralaista vielä kesäksi 2023, vaan aikaisintaan kesäksi 2024.

Suosittelemme sinulle