Hyppää sisältöön

FC Lahden 17-vuotias Eemil Laamanen on käynyt jo haistelemassa liigavauhtia: ”Ei ole varaa nukahtaa sekunniksikaan”

Lahtelaisjoukkue hakee uutta nousua jalkapalloliigassa joukkueella, jossa mahdollisuuksia saavat myös läpimurtoa valmistelevat nuoret.

Petri Niemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapalloliigajoukkue FC Lahti on nuorentunut merkittävästi viime kaudesta.

Lahtelaisten edustusjoukkueen keski-ikä on noin 22 vuotta ja mukana on kymmenkunta lahtelaisen junioriputken kasvattia.

Nuorimpaan osastoon kuuluu 17-vuotias Eemil Laamanen, jolla on taskussaan tuore liigasopimus.

– Ensimmäinen ammattilaissopimus antaa selkeyttä ja saan rauhassa kehittyä. Tuntuu hyvältä myös, että seuran puolelta on luottoa ja seura uskoo minuun.

Lahtelaisjoukkue on aloittanut vuoden 2023 liigakautensa ilman tappioita. Topparina viihtyvä Laamanen saanut vyölleen yhden liigaottelun. Hän kokee pääseensä hyvin mukaan liigavauhtiin. Oveluutta ja luovuutta tarvitaan.

– Ei ole varaa nukahtaa sekunniksikaan. Pitää olla koko ajan pelin päällä ja tietää ennen pallon saantia, että mitä sillä teet ja lukee peliä paljon paremmin kuin esimerkiksi junnupeleissä.

FC Lahden jalkapalloilijat ovat harjoituksissa tekonurmikentällä. Pelaajat piirissä ja potkivat palloa.
FC Lahti harjoitusringissä on kova meno päällä Kisapuistossa. Kuva: Petri Niemi / Yle

Päävalmentaja Mikko Mannila antaa tunnustusta lahtelaiselle juniorivalmennukselle, jonka tekemä työ näkyy nyt liigaringissäkin. Laamasen vahvuudeksi hän nostaa muun muassa tunnollisuuden.

– Hänellä on päivittäinen halu kehittyä. Kentällä paistaa tietynlainen rauhallisuus ja kylmäpäisyys. Hän on erinomainen joukkuepelaaja.

Lahden Hiihtostadionin nurmikenttä lähikuvassa 26. huhtikuuta, kun harsot on poistettu.
Lahden hiihtostadionin nurmikenttä 26.huhtikuuta oli valmiina kauden kotiavaukseen. Kuva: Petri Niemi / Yle

FC Lahti säilytti viime kaudella liigapaikkansa karsintojen kautta. Joukkueen piti avata kausi lauantaina, mutta avaus kotikentällä siirtyy FC Lahden pelaajien sairastamisaallon takia myöhäisemmäksi.

– Voi sanoa, että varmasti uutta alkua haetaan tällä kaudella. Peli kerrallaan mennään ja lähdetään tavoittelemaan voittoa sekä kolmea pistettä jokaisesta pelistä. Katsotaan, mihin se riittää, sanoo FC Lahden 17-vuotias pelaaja Eemil Laamanen.

Eemil Laamasen mietteitä muun muassa liigajoukkueessa harjoittelusta ja pelaamisesta voit kuunnella tästä jutusta.

Juttua muokattu 28.4.2023 klo 15.23. Lisätty maininta siitä, että FC Lahden avaus kotikentällä siirtyy sairastamisaallon takia.

Suosittelemme