Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorella hurja haaste tenniksen supertähteä vastaan – edellisellä kerralla voiton vei suomalainen

Emil Ruusuvuori pääsee mittamaan tasonsa perjantaina maailmanlistan toisena olevaa Espanjan Carlos Alcarazia, 19, vastaan. Ruusuvuori voitti Alcarazin maaliskuussa 2021.

Emil Ruusuvuori tuulettaa.
Emil Ruusuvuoren peli on kulkenut keväällä. Kuva: Getty Images
Joel Holma

Maaliskuussa 2021 Emil Ruusuvuori peittosi 17-vuotiaan espanjalaisen superlupauksen Carlos Alcarazin tiukan väännön jälkeen erin 2–1 (6-4, 2-6, 7-5).

Alcarazin ura on singahtanut sittemmin nopeasti maailman terävimpien tähtien joukkoon. Alcarazilta löytyy jo Yhdysvaltain avoimen turnauksen voitto ja hän on ollut maailmanlistalla ykkösenä. Nyt sijoitus on pykälän heikompi.

Ruusuvuori pääsee mittaamaan tasonsa Alcarazia vastaan Madridin ATP-turnauksen toisella kierroksella perjantaina iltapäivällä.

Carlos Alcaraz poseeraa US Openin pokaalin kanssa.
Carlos Alcazarilla on ikää vasta 19 vuotta, mutta siitä huolimatta espanjalaisesta on jo veistelty Rafael Nadalin kaltaista megatähteä. Kuva: Getty Images

– Hän on tämän hetken maailman paras pelaaja, 24-vuotias Ruusuvuori kommentoi innoissaan.

Alcaraz vei nimiinsä Madridin ATP-turnauksen vuosi sitten. Silloin hänen käsittelyssään kaatuivat muiden muassa Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Alexander Zverev. Alcarazin seuraava kohde on Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoo harjoitelleensa Alcarazin kanssa Alicantessa Espanjassa viime vuonna. Suomalainen löytää maailmantähdestä hyvää sanottavaa.

– Hän on todella mukava kaveri ja kehittynyt paljon viime vuosina. Tämän takia täällä ollaan. Tällaisia kokemuksia etsin. Lähden haastamaan ja tekemään parasta.

Emil Ruusuvuori kommentoi Alcaraz-ottelua.

Ruusuvuori oli huhtikuun alussa uransa parhaassa ranking-lukemassa, 37:s. Nyt sijoitus on 41:s. Maaliskuun lopussa Ruusuvuori ylsi ensimmäistä kertaa puolivälieriin Masters-tasolla Miamissa.

Ruusuvuori lähtee Alcaraz-otteluun voitto alla. Suomalainen kukisti keskiviikkoiltana avauskierroksella ranskalaisen Ugo Humbertin erin 7-6, 7-6.

– Oli hyvätasoinen matsi. Molemmat syöttivät hyvin. Olin tärkeissä paikoissa terävänä, Ruusuvuori kertoo.

Ruusuvuori kuvailee Madridin alustaa nopeaksi.

– Melkein kuin sisällä pelaisi, Ruusuvuori summaa.

Suosittelemme