Hyppää sisältöön

Perussuomalaisten kuhmolainen kansanedustaja Mikko Polvinen: ”Tämä hallituspohja maistuu todella hyvin”

Polvinen pitää tilannetta mielenkiintoisena, sillä hän olisi tänään kerrotussa asetelmassa Kainuun ainoa hallituspuolueen kansanedustaja. Kompromissit ovat hänestä mahdollisia mahdollisella hallituspohjalla.

Mikko Polvinen vaalivalvojaisissa Hotelli Kalevalassa Kuhmossa.
Kuhmolainen Mikko Polvisen on perussuomalaisten uusi kansanedustaja. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle
Sanna Kähkönen

Kokoomus lähtee kokoamaan hallitusta perussuomalaisten, RKP:n ja kristillidemokraattien kanssa. Varsinaiset hallitusohjelmaneuvottelut alkavat Säätytalolla tiistaina 2. toukokuuta.

Perussuomalaisten kuhmolainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Mikko Polvinen pitää tilannetta mielenkiintoisena, sillä hän olisi tässä asetelmassa Kainuun ainoa hallituspuolueen kansanedustaja. Se toisi hänestä vastuuta, jos perussuomalaiset ovat hallituksessa.

– Olen tyytyväinen, että tämä hallituspohja on päässyt tähän vaiheeseen, jossa Säätytalolle on yhteinen matka.

Polvinen olisi halunnut nähdä myös keskustan vaihtoehdot.

– Heiltä ei saatu vastauksia kysymyksiin, jotka ovat Suomen kannalta tärkeitä. Olen tyytyväinen tähän pohjaan, jolla lähdetään sorvaamaan parempaan huomista suomalaisille. Tämä hallituspohja maistuu todella hyvin, jos siihen päädytään.

Yle kertoi kovimman väännön käytävän tulevissa hallitusneuvotteluissa maahanmuutosta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvaili tänään maahanmuuttokysymyksiä ”neuvottelukysymyksiksi”.

Mikko Polvisen mukaan kompromissit ovat mahdollisia mahdollisella hallituspohjalla. Polvinen on omassa vaaliteemassa tuonut esiin, että Suomeen voi tulla sellainen henkilö, joka hyödyttää yhteiskuntaamme työpanoksellaan.

– Suomen kansalaisuuden saamisessa voi mennä enemmän aikaa kuin nykyisin. Suomen kansalaisuus on ansaittava, se ei ole lahja.

Suomessa vallitsevaan työvoimapulaan maahanmuutto olisi Polvisesta kohtalaisessa määrin. Ensimmäisenä hänestä täytyy työllistää suomalaiset työttömät. Mistä työntekijät Kainuuseen saataisiin?

– Etelä-Suomesta, se on lähtökohta.

Hallitusneuvotteluissa neuvotellaan hallituksen ohjelmasta, sovitaan ministerien määrästä sekä ministerisalkkujen jakautumisesta ja työnjaosta puolueittain.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toivoo, että hallitus saadaan kesäkuuhun mennessä valmiiksi.

Voit keskustella aiheesta 28. huhtikuuta kello 23 saakka.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme