Hyppää sisältöön

Porin Pihlavan puukotuksen silminnäkijät kertovat kauhunhetkistä: ”Uhri söi sitä ennen iloisesti keittoa”

Porin Pihlavassa aamupäivällä tapahtuneiden puukotusten silminnäkijät kertovat tilanteen olleen järkyttävä. Kaksi henkilöä sai vakavia vammoja.

Rolf Nerdum ja Tuula Grönroos järkyttyivät keskellä päivää tapahtuneista puukotuksista.
Iina Emilia Heilala

Pihlavassa tänään tapahtuneiden puukotusten silminnäkijöiden mukaan toista uhreista puukotettiin Pihlavan K-marketin ulkopuolella ja toista kaupan sisällä. Poliisi ei ole vahvistanut tapahtumien yksityiskohtia, mutta kertoo ottaneensa yhden henkilön kiinni teoista epäiltynä.

Pihlavan K-marketin kauppias Markus Eloranta kertoo, että kaupan ulkopuolella puukotettu mies tuli hakemaan apua kaupan henkilökunnalta puukotuksen jälkeen. Ennen paikalle hälytetyn hoitohenkilökunnan saapumista kaupan henkilökunta antoi ensiapua painamalla uhrin haavaa.

– Tämä oli äärimmäisen järkyttävä tilanne, ja auttamisen halu oli kova. Meillä on Pihlavassa yleensä hyvin rauhallista, joten tämä on valitettava tapaus, Eloranta sanoo.

Mies katsoo vakavana ohi kamerasta
Pihlavan K-marketin kauppiaan Markus Elorannan mukaan Pihlava on levottomasta maineestaan huolimatta yleensä rauhallinen paikka. Kuva: Karri Laihonen / Yle

”Hyvin järkyttävää”

Kaupan edessä hernekeittoa jakamassa ollut Tuula Grönroos kertoo menneensä tilanteesta shokkiin. Grönroosin mukaan toinen uhreista, hänelle entuudestaan tuttu mies, oli istunut kaupan lähistöllä olevalla penkillä ja syönyt hernekeittoa. Seuraava Grönroosin havainto miehestä on kaupan sisältä puukotuksen jälkeen.

– Koitin mennä auttamaan, mutta ensiapua oli jo paikalla, Grönroos kertoo.

Grönroosin kanssa hernekeittoa jakamassa ollut Rolf Nerdrum kertoo olleensa hakemassa kahvia kaupan sisältä, kun hän näki pihalla puukotetun miehen makaavan kaupan lattialla. Toisen uhreista Nerdrum näki vasta, kun häntä vietiin ambulanssiin.

– On hirvittävää, että tällaista tapahtuu, Nerdrum sanoo.

Kumpikaan silminnäkijöistä ei nähnyt puukotustilanteita tai tekijää.

Kriisiapua tarjolla

Poliisin mukaan puukotuksesta epäilty oli siirtynyt teon jälkeen asejäljitelmä kädessään läheiselle terveysasemalle. Terveysasema evakuoitiin, ja epäilty jäi pian kiinni.

Mika Viljanen raportoi tapahtumista K-Marketin edustalta.

Satakunnan hyvinvointialue tiedotti pian tämän jälkeen, että sosiaali- ja kriisipäivystys antaa tukea tapahtuman osallisena olleille.

Keskusteluapua on saatavilla seuraavista numeroista: Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin 010 195 202, Kirkon palveleva puhelin 010 190 071 ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin 116 111.

Suosittelemme