Hyppää sisältöön

Kristian Kuusela lopettaa uransa – Tappara-kapteenilta upea ele mestaruusjuhlissa

Vuoden 2019 maailmanmestari Kristian Kuusela, 40, lopettaa pitkän pelaajauransa. Hän pelasi SM-liigassa 21 kauden aikana yli 1 100 ottelua.

Kristian Kuusela hymyilee Tapparan mestaruusjuhlissa.
Kristian Kuuselan pitkä pelaajaura päättyi kultajuhliin Tampereella. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Emma Hyyppä,
Pekka Aalto
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon miesten Suomen mestaruutta juhlivan Tapparan laitahyökkääjä Kristian Kuusela kertoi kultajuhlissa pelaajauransa päättymisestä.

– Nautitaan nyt tästä ja sitten tehdään jotain muuta. Olen tehnyt päätöksen jo. En pelaa enää. Kiitos kaikille, Kuusela sanoi.

Mestarijoukkueen kapteeni Otto Rauhala nappasi Kuuselan ensimmäisenä Tapparan pelaajien joukosta nostamaan kanssaan Kanada-maljaa, vaikka Kuusela ei ollut mahtunut joukkueen kokoonpanoon puolivälierien jälkeen.

Kuusela, 40, pelasi uransa viimeisen vuosikymmenen Tapparassa, lukuun ottamatta kautta 2016–17, jolloin hän pelasi suurimman osan kaudesta Venäjällä Amur Habarovskissa. KHL:n lisäksi Kuusela piipahti ulkomaisilla pelikentillä keväällä 2007 Ruotsissa MODO Hockeyssa, mutta valtaosan pitkästä urastaan hän pelasi kotimaisessa SM-liigassa.

Kristian Kuuselan haastattelu uran päätteeksi.

Ensimmäiset ottelunsa pääsarjassa Kuusela pelasi Porin Ässissä kaudella 2002–03. Hän on lähtöisin Seinäjoelta ja sai ensimmäiset jääkiekko-oppinsa S-Kiekossa.

21 SM-liigakauden aikana Kuusela pelasi 1 107 runkosarjaottelua, joissa hän teki 280 maalia ja antoi 458 maalisyöttöä. Suomen mestaruuksia Kuusela saavutti urallaan viisi. Niistä neljä hän voitti Tapparassa ja yhden, keväällä 2008, Kärpissä.

– Tämä on hienoa. Sitähän (mestaruutta) tässä yritetään joka vuosi. Se tässä on minulle tärkein juttu, että pääsee katsomaan, kun jätkät ovat iloisia ja nauttivat. Saan itsekin siitä enemmän, Kuusela kertoi.

Suomen MM-kisajoukkueeseen Kuusela pääsi ensimmäistä kertaa vuonna 2019 ja juhli Leijonien kanssa maailmanmestaruutta.

Suosittelemme sinulle