Hyppää sisältöön

Suomussalmella voidaan antaa 5 000 euroa lennokkaisiinkin ideoihin, kuntalaisilla aikaa lähettää ehdotuksia vielä parin päivän ajan

Talousarviossa on varattu kaikkiaan 10 000 euroa osallistavaan budjetointiin. Puolet summasta käytetään kuntalaisilta saatujen ehdotusten toteuttamiseen.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Kuva: Juha Kiiskinen / Yle
Tanja Heikkonen

Osallistavan budjetoinnin ehdotuksia aletaan kerätä myös Suomussalmella.

Suomussalmen kunta kerää kuntalaisilta ehdotuksia 5 000 euron käyttämiseksi. Lennokkaitakin ideoita voi esittää verkkolomakkeella toukokuun 10. päivään saakka. Linkki lomakkeeseen löytyy kunnan nettisivujen etusivulta.

– Ehdottaa voi vaikkapa jotakin tapahtumaa tai asiaa, yleisellä tasolla tai johonkin paikkaan kohdennettuna. Melkeinpä mitä vain, kunnanjohtaja Erno Heikkinen kuvailee tiedotteessa.

Suomussalmen valtuuston jäsenet valitsevat ehdotuksista finalistit, joista kuntalaiset äänestävät toteutettavan ehdotuksen. Äänestys tapahtuu toukokuun lopulla, ja toteutettava ehdotus julkaistaan heti kesäkuun alussa.

Suomussalmen kunnan talousarviossa tälle vuodelle on varattu kaikkiaan 10 000 euroa osallistavaan budjetointiin. Puolet summasta käytetään kuntalaisilta saatujen ehdotusten toteuttamiseen ja toinen puoli jaetaan nuorisovaltuuston ja vanhus- ja vammaisneuvoston kesken.

Vanhus- ja vammaisneuvostossa summan käytöstä on keskusteltu, mutta päätöstä ei vielä tehty. Nuorisovaltuuston asialistalle summan käyttö on tulossa lähiaikoina.

Aiheesta voi keskustella 3. toukokuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme