Hyppää sisältöön

Maanpetosrikoksesta epäilty nainen vapautettiin – kahden miehen tutkintavankeus jatkuu

Oulun käräjäoikeus vangitsi kaksi viikkoa sitten kaksi miestä ja yhden naisen todennäköisin syin epäiltynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Tänään yksi epäillyistä vapautettiin.

Oulun käräjäoikeuden istunto.
KRP:n mukaan turvallisuussalaisuuden paljastamisesta epäillyt henkilöt ovat suomalaisia siviilejä. Epäillyt osallistuivat kaksi viikkoa sitten vangitsemiskäsittelyyn etäyhteyksin. Kuvaa on käsitelty niin, että epäillyn kasvot on sumennettu. Kuva: Rami Moilanen / Yle
Roosa Sarajärvi

Keskusrikospoliisi on vapauttanut tänään naisen, joka oli epäiltynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Jutussa on epäiltynä kolme ihmistä, jotka ovat KRP:n mukaan kuvanneet ja julkaisseet sosiaalisessa mediassa salassapidettäväksi luokiteltavaa materiaalia.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jukka Nurmenniemi kertoo, ettei syytä henkilön vangittuna pitämiseen enää ollut. Kahden miehen osalta tutkintavankeus jatkuu, eikä heidän vapauttamistaan ole esitetty.

– Esitutkinta jatkuu, eikä sitä edelleenkään kommentoida, sanoo Nurmenniemi

Oulun käräjäoikeus vangitsi kolmikon kaksi viikkoa sitten todennäköisin syin epäiltynä turvallisuussalaisuuden paljastamisesta.

Rikoksesta epäillyt kaksi miestä, jotka ovat veljeksiä, ja yksi nainen ovat poliisin mukaan keränneet ja julkaisseet sosiaalisen median alustoilla tietoaineistoa, joka luokitellaan salassapidettäväksi.

Rikosten epäillään tapahtuneen vuoden 2021 alusta lähtien.

Suosittelemme sinulle