Hyppää sisältöön

Oulussa kaupunginhallitus käsittelee taas Ainolan museorakennuksen kohtaloa – kaupan purkamiseen liittyviä vaatimuksia esitetään hylättäväksi

Oikaisuvaatimuksissa vaaditaan vanhaan lahjakirjaan vedoten, ettei kaupunki saisi myydä Pohjois-Pohjanmaan museon Ainola-rakennusta Cor Groupille.

Pohjois-Pohjanmaan museo
Pohjois-Pohjanmaan museo on lopettamassa toimintansa vanhassa Ainolassa näillä näkymin vuoden lopussa. Rakennuksen myynnistä on tehty kaupungille oikaisuvaatimuksia. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Risto Degerman

Oulun kaupunginhallitus käsittelee tiistaina kahta oikaisuvaatimusta, joissa vaaditaan, ettei kaupunki myy Ainolan museorakennusta yksityiselle Cor Groupille. Vaatimusten mukaan kaupunkia sitoisi Ainolan vanha lahjakirja, jonka mukaan rakennus ja alue on tarkoitettu kaupunkilaisten käyttöön.

Kaupunginhallituksessa päätettäväksi tulevan virkamiesesityksen mukaan kaupasta tehdyille oikaisuvaatimuksille ei enää laillista perustetta, koska lahjoituksesta on kulunut niin kauan ja se alun perin koski paikalla ollutta, sittemmin palanutta puista huvilaa.

Kaupunginhallituksen päätöksen pohjana olevassa esityksessä viitataan myös siihen, että myyntisopimukseen on kirjattu talon suojelu, joka estää sen historiallisen arvon tärvelemisen. Sopimuksessa on myös kohta, jossa todetaan, että jos kaupunki jatkaa Ainolassa museotoimintaa, se vuokraa tilat uudelta ostajalta.

Kaupan perumista ovat vaatineet muun muassa muutamat yksityishenkilöt ja paikalliset museo- ja historiayhdistykset. Niiden mukaan kaupungilla ei ole oikeutta talon myymiseen.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme