Hyppää sisältöön

Kangasalla paloi käytöstä poistettu ammattikoulu – vastaavanlaisia paloja on ollut Tampereen seudulla nyt paljon

Tie 58 Huutijärvellä oli suljettu tulipalon vuoksi.

Pelastusalitos sai hälytyksen Kangasalle hieman ennen kello 18 perjantai-iltana. Vanhalle ammattikoululle lähetettin 21 yksikköä. Video: Jani Aarnio / Yle.
Elina Nieminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pirkanmaan pelastuslaitos sammutti perjantaina illalla tulipaloa Kangasalla vanhalla ammattikoululla. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Tulipalon vuoksi Kangasalta Orivedelle kulkeva tie 58 oli osan aikaa suljettu tien 12 ja Alatien välillä.

Poliisi ohjaa liikennettä paloautojen ohi.
Tie palopaikalla oli poikki ja poliisi ohjaa liikennettä. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta tulipalosta hieman ennen kuutta. Paikalle lähettiin 21 pelastuslaitoksen yksikköä.

– Kattorakenteissa ja sisällä paloi ihan täysiä palokunnan tullessa paikalle. Mutta nopealla toiminnalla palo saatiin rajattua, kertoo päivystävä palomestari Aku Pietilä.

Pelastuslaitos oli poistunut paikalta ennen kello 22.30.

Vanha ammattikoulu sijaitsee Lahdentien ja Sahalahdentien risteyksessä Huutijärvellä, Kangasalan kaupungin keskustan tuntumassa. Koulu on saanut purkutuomion eikä ole enää käytössä. Sen alueelle suunnitellaan asuntoja ja palveluita.

Useita tyhjiä taloja on palanut lähialueella

Tyhjillään olevia taloja on palanut viime aikoina Tampereen seudulla paljon. Muun muassa lähellä Kangasalaa, Tampereen Kaukajärvellä paloi reilu viikko sitten purkutuomion saanut vanha seurakuntatalo.

Poliisi epäilee, että palo on sytytetty tahallaan.

Pelkästään kesän jälkeen Pirkanmaalla on palanut kymmeniä autiotaloja. Viime viikkoina useat paloista ovat tapahtuneet Itä-Tampereella.

Suosittelemme sinulle