Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuori pisti maailmanlistan kakkosen erittäin lujille: ”Olin vähällä hävitä”

Emil Ruusuvuori taipui supertähti Carlos Alcarazille kovan raastamisen jälkeen. Suomalaispelaaja nautiskeli espanjalaisyleisön tunnelmasta.

Emil Ruusuvuori.
Carlos Alcaraz antoi Emil Ruusuvuorelle tunnustusta hyvästä matsista. Kuva: Getty Images
Joel Sippola,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Emil Ruusuvuori pelasi Madridin ATP-turnauksen kakkoskierroksella mainion pelin turnauksen ykköseksi sijoitettua Carlos Alcarazia, 19, vastaan. Suomalaispelaaja vei maailmanlistan kakkoselta avauserän lukemin 6–2.

Espanjalaistähti käänsi kuitenkin lopulta ottelun kotiyleisönsä kannustamana lukemin 2–6, 6–4 ja 6–2.

Ruusuvuoren alku oli erittäin vahva. Suomalaispelaaja piti syöttönsä ja mursi Alcarazin syötön kahdesti.

Ottelun käännekohta nähtiin toisen erän puolivälissä Ruusuvuoren johtaessa 3–2. Alcaraz tuskaili edelleen oman pelinsä kanssa, mutta Ruusuvuori ei pystynyt nappaamaan murtoa viidestä murtopallosta huolimatta.

Alcaraz onnistui murtamaan heti seuraavassa syöttövuorossa Ruusuvuoren syötön ja karjaisi helpotuksesta madridilaisyleisön hurratessa suosikilleen.

– Kaksi erää oli tosi tasokasta tennistä. Oli mahdollisuus saada toisessakin erässä breikki. Oli kuitenkin ylipäänsä tasokasta tekemistä ja pistin hänet kunnolla ahdinkoon, Ruusuvuori kertoi.

Kolmannessa erässä Ruusuvuori ei pystynyt enää haastamaan.

– Kolmannessa erässä hän alkoi löytämään omaa peliään ja minulla taas fokus laski.

Ruusuvuoren pelaaminen pisti Alcarazin todella lujille.

– Se oli todella vaikeaa. Voin sanoa, että olin vähällä hävitä. Se oli kiinni vain yhdestä pisteestä. Yksi murtopalloista, joka hänellä oli toisessa 2–3-tilanteessa, oli hänelle kuin ottelupallo.

– Olin todella helpottunut siitä, että pystyin hoitamaan sen pelin. Emil pelasi uskomattoman hyvin, mutta olen todella, todella ylpeä selvittäessäni sen, Alcaraz kommentoi ATP Tourin nettisivujen mukaan.

Emil Ruusuvuori.
Emil Ruuvuvuori tarjosi kovan vastuksen maailmanlistan kakkospelaajalle. Kuva: Getty Images

”Tuota tasoa joka matsissa”

Ruusuvuori ja Alcaraz olivat kohdanneet aiemmin kaksi vuotta sitten. Tuolloin suomalaispelaaja oli parempi kolmessa erässä.

Espanjalaisyleisö antoi Alcarazille äänekkäästi tukensa, mutta Ruusuvuori ei tilanteesta hätkähtänyt.

– Oli tosi hieno kenttä ja ilmapiiri pelata. Vaikka yleisö oli vastustajan puolella, oli tosi sikasiisti kokemus Carlosta vastaan.

Ottelu osoitti, että Ruuvuori pystyy parhaimpana päivänä lyömään maailmanlistan top3-pelaajia.

– Tiedän, kuinka hyvää tennistä pystyn pelaamaan. Koetetaan pitää tuollaista tasoa joka matsissa. Sai kokemusta myös hetkistä, joista voi oppia.

Ruusuvuorta haastatteli Helen Scott-Smith.

Suosittelemme sinulle