Hyppää sisältöön

Nuoren koiran karkuretki oli päättyä ikävästi Pieksämäellä – pelastuslaitoksen pintapelastaja nouti jäiseen lampeen pudonneen eläimen turvaan

Kaksivuotias belgianpaimenkoira karkasi omistajaltaan metsäisellä suoalueella. Koira putosi hyiseen lampeen, josta se ei päässyt omin avuin pois.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen punainen kyltti.
Etelä-Savon pelastuslaitos joutui pintapelastustehtäviin Pieksämäellä. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Riina Mäentausta

Pieksämäellä pelastushenkilöstö joutui auttamaan kaksivuotiaan belgianpaimenkoiran veden varasta. Onnettomuus sattui Pienillä Tahinlammilla.

Koira oli lauantaina iltapäivällä karannut omistajaltaan jäiselle lammelle. Jää oli kantanut koiraa jonkin matkaa, mutta pettänyt sitten eläimen alta. Koira oli pudonnut lampeen kylmään veteen.

Eläin ei päässyt lammesta pois omin avuin, sillä heikko, keväinen jääpeite esti sitä uimasta rantaan.

Eläimen pelastamista hankaloitti ensin vaikeakulkuinen maasto. Ennen kuin pelastajat pääsivät paikalle lammen rantaan, heidän piti kulkea noin 400 metriä vaikeakulkuisen suon ylitse.

Tämän jälkeen pelastuslaitoksen pintapelastaja raivasi tiensä puikkojään lävitse noin 80 metriä rannasta olleen koiran luokse. Pintapelastajankin oli hankala lähestyä koiraa, sillä hänen piti rikkoa keväistä jäätä uidessaan.
Lopulta koira ja pintapelastaja avustettiin takaisin mantereelle.
Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan, että kylmettynyt ja uupunut Tara-koira pääsi operaation jälkeen omistajansa hoteisiin
lämmittelemään ja voi omistajan kertoman mukaan tällä hetkellä hyvin.

Suosittelemme