Hyppää sisältöön

Venäläinen olympiamitalisti pidätettiin Goassa epäiltynä huumerikoksista

Intian viranomaiset kertovat paljastaneensa venäläisen huumeorganisaation, joka toimi Pohjois-Goan turistialueella. Ryhmän johtajaksi epäillään venäläistä entistä poliisia.

Arambol Beach Intian Goassa. Vuonna 2019 otetussa kuvassa näkyy matkamuistojen ja muun rihkaman myyjiä rannalla.
Ulkomaalaiset kaupustelijat myivät rihkamaa Arambolin päärannalla helmikuussa 2019. Kuvituskuva. Kuva: Markéta Bendová / AOP
Mikko Leppänen

Uinnin olympiamitalisti Svetlana Varganova, 58, on pidätetty epäiltynä huumausainerikoksista Goan osavaltiossa Intiassa, kertovat intialaiset sanomalehdet The Indian Express ja The Times of India.

Neuvostoliittoa edustanut Varganova voitti hopeaa 200 metrin rintaunnissa vuoden 1980 kesäolympialaisissa.

Intian huumevirasto NCB kertoi lauantaina, että se on pidättänyt kolme henkilöä, joiden epäillään kuuluvan venäläisjohtoiseen huumeorganisaatioon.

Varganovan lisäksi pidätettyjen joukossa on intialainen mies sekä venäläinen entinen poliisi, jota pidetään ryhmän johtajana. NCB epäilee, että entinen poliisi johti huumekauppiaiden verkostoa ja pyrki laajentamaan sen toimintaa useisiin kaupunkeihin.

Ryhmä toimi reppumatkaajien ja venäläisten turistien suosiman Arambolin rantakylän alueella Goan pohjoisosassa.

Arambol Beach Goassa Intiassa.
Arambolissa ja sen läheisissä kylissä on jo vuosia asunut talvisin runsaasti venäläisiä. Tältä näytti Arambolin pienempi ranta huhtikuussa 2019. Kuva: Petteri Bülow / Yle

NCB:n mukaan Svetlana Varganova otettiin kiinni jo huhtikuun puolivälissä. Hänen hallustaan löytyi pieniä määriä eri huumausaineita. Viranomaisten mukaan Varganova on asunut vuosia Intiassa ja hänen epäillään myyneen huumeita ulkomaalaisille asiakkaille.

Intialaismedioiden mukaan epäillyiltä on takavarikoitu yhteensä kymmeniä LSD-lappuja, pieniä määriä kokaiinia, MDMA:ta ja metamfetamiinia sekä runsaat puolitoista kiloa erilaisia kannabistuotteita. Lisäksi ryhmän johtajaksi epäilty mies oli viljellyt kannabista asunnossaan Goassa.

Varganovan pidätyksestä kertoi Suomessa ensin Iltalehti.

Suosittelemme