Hyppää sisältöön

Yleisö lauloi neljä maalia iskeneen Joel Pohjanpalon nimeä – nousi Serie B:n maalipörssin kärkeen

Joel Pohjanpalon edustama Venezia kaatoi Modenan 5–0 ja harppasi pisteen päähän nousukarsintapaikasta.

Joel Pohjanpalo kuvassa.
Joel Pohjanpalo on tehnyt Serie B:ssä 17 maalia. Kuva: IMAGO/Gruppo LiveMedia/ All Over Press
Paavo Forsberg,
Joel Holma

Suomen maajoukkuehyökkääjä Joel Pohjanpalo takoi neljä maalia, kun Venezia jyräsi 5–0-voittoon Modenasta Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Serie B:ssä.

Kapteeninnauhaa kantanut Pohjanpalo teki ottelun avausmaalin 32. peliminuutilla. Suomalaiskärki osui myös 54. ja 72. minuutilla ja täydensi päivänsä rankkarista, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia. Pohjanpalo otettiin pian tämän jälkeen vaihtoon aplodien saattelemana.

– Ensimmäinen maali oli hieno, suorastaan klassinen ”pohjanpaloviimeistely”. Toisen hän pääsi hienon kuvion jälkeen namuttelemaan tyhjiin, chippasi kolmannen ja vielä pilkulta neljäs maali. Sitten vaihtopenkin puolelle yleisön laulaessa suomalaishyökkääjän nimeä, ottelua paikan päällä seurannut Yle Urheilun toimittaja Jussi Vainikka kuvaili.

Pohjanpalo on nyt tehnyt kuluvalla kaudella 17 maalia ja hän nousi jakamaan maalipörssin kärkipaikkaa Cagliarin Gianluca Lapadulan kanssa.

Joel Pohjanpalo kuvassa.
Joel Pohjanpalon ruuti oli kuivaa. Kuva: IMAGO/Gruppo LiveMedia/ All Over Press

Jesse Joronen pelasi Venezian maalilla täydet 90 minuuttia.

Venezia nousi voitolla sarjataulukossa sijalta 14 kymmenenneksi ja on vain pisteen päässä nousukarsintaan oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta. Joukkueella on kolme ottelua jäljellä.

Pohjanpalo siirtyi Veneziaan Bayer Leverkusenista elokuussa 2022.

Suosittelemme sinulle