Hyppää sisältöön

Uuraisilla nuorisotiloissa tapahtuneen epäillyn pahoinpitelyn selvittely jatkuu – poliisi on vielä vaitonainen

Kunnan peruspalvelujohtaja ei ota kantaa pahoinpitelystä epäillyn työntekijän asemaan. Näillä näkymin asiasta tehdään päätöksiä myöhemmin tällä viikolla.

Uuraisten kunnanviraston pääovi.
Sosiaalisessa mediassa on vihjailtu, että Uuraisten nuorisotalolla olisi ollut levotonta aiemminkin. Arkistokuva kunnanvirastosta. Kuva: Heli Kaski / Yle
Heli Kaski,
Ada Lassuri

Uuraisilla jatketaan selvittelyä tapauksesta, jossa nuorisotyöntekijän epäillään käyttäneen tarpeetonta fyysistä voimaa alaikäiseen nuoreen.

Uuraisten kunnan peruspalvelujohtaja Jouko Nykänen kertoo, että tapahtumia on käyty yhdessä läpi asianosaisten kanssa.

– Kyllä tämä on puhuttanut paljon kunnassa ja aihetta onkin. Nämä ovat vakavia asioita, jotka on selvitettävä perusteellisesti, ja kuultava kaikkia, sanoo Nykänen.

Hän ei toistaiseksi ota kantaa esimerkiksi siihen, mikä on pahoinpitelystä epäillyn kunnan nuorisotyöntekijän asema tällä hetkellä.

Asiasta tehdään päätöksiä näillä näkymin myöhemmin tällä viikolla.

Nykäsen mukaan kuntaan ei juurikaan ole tullut yhteydenottoja tapauksesta. Asiasta on kuitenkin käyty keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Somekeskusteluissa on vihjailtu, että nuorisotiloilla olisi ollut levotonta aiemminkin.

– Omassa tiedossani on yksi tapaus viime vuodelta, jossa poliisi kävi selvittelemässä asioita, mutta tietääkseni se ei johtanut toimenpiteisiin, sanoo Nykänen.

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario Antti Turpeisen mukaan asian tutkinta jatkuu muun muassa kuulusteluin. Sen enempää hän ei tapausta kommentoi. Poliisista ei esimerkiksi vahvisteta epäillyn pahoinpitelyn osapuolia.

Viime viikolla ilmi tullutta epäiltyä pahoinpitelyä käsitellään tiistai-iltana nuorisotalolla, ja paikalle toivotaan nuorisoa sekä heidän vanhempiaan. Myös Nykänen osallistuu keskustelutilaisuuteen.

Suosittelemme