Hyppää sisältöön

Pohjanmaan hyvinvointialueelle tulee toukokuussa kymmenen hoitajaa Filippiineiltä

Palaute viime syksynä tulleista filippiiniläishoitajista on ollut erinomaista. Myös hoitajat ovat kertoneet viihtyvänsä.

Filippiineiltä kotoisin olevat  Diosalyn Isnec  ja Jumer Ladores työskentelevät hoiva-avustajina.
Vaasaan tulee toukokuussa 10 hoitajaa Filipiineiltä. (kuvituskuva) Kuva: Silja Viitala / Yle
Ulla Kuivasmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjanmaan hyvinvointialueelle on tulossa vielä tämän kuun aikana kymmenen hoitajaa Filippiineiltä. Hoitajat tulevat työskentelemään palvelutaloissa Vaasassa oppisopimuksella. Nyt saapuvat filippiiniläishoitajat ovat jatkoa syksyiselle projektille, jolloin Filippiineiltä tuli 12 hoitajaa.

- Saimme syksyllä 12 hoitajaa Pohjanmaalle ja kymmenen, jotka eivät syksyllä päässeet tulemaan tulevat toukokuun aikana, ensi tai seuraavalla viikolla. Heillä on varattu lennot Vaasaan. Toukokuussa tulevat hoitajat työskentelevät palveluasumisessa, kertoo Vamian rehtori Åsa Stenbacka.

- Heillä on koulutettu ohjaajia ja yksiköissä on koko ajan muuta henkilökuntaa paikalla. Haastehan on se, että suomenkieli on heikko ja sen vuoksi olemme satsanneet todella paljon kielen opettamiseen, heillä on lähiopetuista yksi päivä viikossa ja yksi ilta viikossa kielten opetusta, sanoo Vamian rehtori Åsa Stenbacka.

Hoitajat ovat pidettyjä ja palaute on ollut erinomaista

Syksyllä tulleet 12 hoitajaa työskentelevät Pihlajalinnan yksiköissä Kristiinankaupungissa ja Vaasassa.

Kokemukset syksyllä tulleista filippiiniläishoitajista ovat olleet erinomaiset, kertoo Vamian rehtori Åsa Stenbacka.

- Erittäin hyvää palautetta on tullut. Pihlajalinna on sanonut, että he ovat myös jatkossa kiinnostuneita ottamaan näitä filippiiniläishoitajia vastaan, eli erittäin hyvät kokemukset on, kertoo Vamian rehtori Åsa Stenbacka.

Myös hoitajat itse ovat pitäneet työstään ja viihtyneet hyvin.

- Hoitajat ovat viihtyneet erittäin hyvin ja ovat iloisia että ovat päässeet Suomeen. Meillähän on tavoitteena, että aviomiehet ja lapset voisivat myös tulla jossain vaiheessa Suomeen eli tavoite on, että he jäävät tänne Vaasan alueelle ja Pohjanmaalle asumaan, kertoo Vamian rehtori Åsa Stenbacka saamiaan tietoja filippiiniläishoitajien viihtymisestä.

Suosittelemme