Hyppää sisältöön

Oulun vaalipiiristä on hallitusneuvotteluissa vastavalittuja kansanedustajia, myös muutama nimi tulevan eduskunnan ulkopuolelta

Vaalipiirin edustajia on mukana viidessä neuvottelupöydässä, joka pääpöydässä tai niiden alajaostoissa. Alueen kansanedustajia on neuvotteluissa nyt kuusi.

Mikko Polvinen vaalivalvojaisissa Hotelli Kalevalassa Kuhmossa.
Uutena kansanedustajana eduskuntaan valittu kuhmolainen Mikko Polvinen (ps.) pohtii puolustuspolitiikkaan liittyviä kysymyksiä jaoston yhtenä sihteerinä. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle
Hanna Holopainen

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään keskiviikkona Helsingin Säätytalossa. Mukana ovat kokoomus, perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit.

Neuvotteluja käydään yhdessätoista pääpöydässä, joissa käsitellään tärkeimpiä uudistuksia.

Oulun vaalipiiristä edustajia on päässyt viiteen pöytään, joko pääpöytään tai niiden jaostoihin.

Neuvotteluissa on kuusi Oulun vaalipiiristä vastavalittua kansanedustajaa. Kestävän julkisen talouden tilaa on pääpöydässä pohtimassa perussuomalaisten Ville Vähämäki ja Puhtaan energian kehittämistä kokoomuksen Mari-Leena Talvitie.

Eduskunnasta pudonnut perussuomalaisten Olli Immonen on Suomen kasvua käsittelevässä pääpöydässä. Pöydän alajaostoissa samaa puoluetta edustavat kansanedustajat Sebastian Tynkkynen sekä Jenna Simula, jonka kanssa maa- ja metsätalouden tilaa on pohtimassa myös kokoomuksen kansanedustaja Janne Heikkinen.

Tynkkynen on mukana viestintää ja digitalisaatiota pohtivassa jaostossa.

Puolustuspolitiikkaa pohtii ainoana kainuulaisena kansanedustajana perussuomalaisten Mikko Polvinen Kuhmosta. Aihetta käsitellään yhdessä Kansainvälinen ja aktiivinen Nato-Suomi -pöydän jaostoista.

Neuvotteluissa on mukana myös joitakin paikallistason politiikkoja, kuten kristillisdemokraattien Marja-Leena Kemppainen Oulusta. Hän pohtii valtion aluehallinnon kuntien ja kehittämistä jaostossa. Maa- ja metsätaloutta pohtivan jaoston jäsenenä on sotkamolainen aluevaltuutettu Sami Kilpeläinen (kd.).

Hallitusneuvottelut alkoivat eilen tiistaina tilannekuvaa koskevalla katsauksella. Varsinaisten neuvottelujen on määrä alkaa tänään. Talous on kaiken keskiössä. Eniten vääntöä odotetaan maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan suhteen.

Aiheesta voi keskustella 4. toukokuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme