Hyppää sisältöön

Jokerien paluulle sinetti – pelaa ensi kaudella Mestiksessä

Helsingin Jokerit palaa kotimaan kaukaloihin ja pelaa ensi kaudella jääkiekon Mestiksessä. Heinolan Peliitat jäi ilman lisenssiä.

Jokerit
Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Matti Lehtisaari,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin Jokerit pelaa ensi kaudella jääkiekon Mestiksessä. Asia sai lopullisen sinetin, kun Jääkiekkoliiton lisenssikomitea myönsi helsinkiläisille Mestis-lisenssin.

Jokerit sai ehdollisen sarjapaikan Mestikseen jo helmikuussa. Seuran piti vielä täyttää Mestis-lisenssin ehdot.

Mestiksessä pelaa tulevalla kaudella 13 joukkuetta.

Viime kaudella sarjassa pelanneelle Heinolan Peliitoille ei myönnetty lisenssiä. Verottaja hakee Peliittoja konkurssiin maksamattomien verojen ja muiden maksurästien takia.

Päättyneellä kaudella Mestiksessä pelannut latvialaisjoukkue Zemgale ei jatka sarjassa.

Jokerit pitkän tauon jälkeen kotimaan sarjoihin

KHL:ssä kiekkoillut Jokerit on pelannut kotimaan kaukaloissa viimeksi kaudella 2013–2014. Jokerit siirtyi kaudesta 2014–2015 lähtien venäläisvetoiseen KHL-liigaan ja jätti sarjan helmikuussa 2022 Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

– Tämä oli odotettu päätös ja erittäin hieno asia koko Jokerit-yhteisölle. Olemme tehneet viime kuukaudet kovasti töitä sen eteen, että Jokerit on sekä taloudellisesti että urheilullisesti Jääkiekkoliiton lisenssivaatimukset täyttävä organisaatio, Jokerit Helsinki Oy:n Mikko Saarni kommentoi tiedotteessa.

Jokerit kiekkoili viimeksi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla kaudella 1988–1989, silloisessa 1. divisioonassa.

Kotiotteluita Helsingissä ja Keravalla

Jokerit aikoo pelata suuren osan ensi kauden kotiotteluistaan Keravan jäähallissa. Tämän hetken suunnitelmien mukaan runkosarjan kotiotteluista 15 pelataan Keravan jäähallissa ja yhdeksän Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Tarkka ohjelma varmistuu myöhemmin. Myös mahdolliset pudotuspeliottelut pelataan Helsingin jäähallissa.

Jokerien ensi kauden Mestis-joukkueen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa.

– Joukkueen runko muodostuu omista junioreista, ja sitä täydennetään tarkkaan mietityillä täsmähankinnoilla. Tuhlailemaan emme lähde, vaan pelaajabudjetti pidetään taloudellisesti kestävänä. Tavoitteemme on saada jalkeille erittäin kilpailukykyinen joukkue jo ensi kaudella, Mikko Saarni taustoitti.

Jokerien pidemmän aikavälin tavoitteena on nousta Suomen pääsarjaan SM-liigaan. Hankkeen tueksi on koottu sijoittajaryhmä, jonka vetäjinä ovat jääkiekkobisneksessä menestyneen Viima Hockeyn perustaja Saarni ja Jokerien entinen pelaaja Ossi Väänänen.

Mestis-lisenssin saaneet seurat

FPS Hockey Oy
Hokki Kainuu Oy
Imatran Ketterä Oy
IPK Hockey Oy
Joensuun Kiekko-Pojat Oy
Jokerit Helsinki Oy (Jokerit)
KeuPa Hockey Oy
Kiekko-Espoo Oy
Kiekko-Vantaa Hockey Oy
Kokkolan Hermes Oy
Koovee Hockey Oy
RoKi Hockey Oy
TUTO Hockey Oy

Suosittelemme sinulle