Hyppää sisältöön

Kangasalan kokoomuksen sisällä kuohuu: ääniharava lähti omaan valtuustoryhmään

Kangasalan kaupunginhallitusta johtanut Jussi Haavisto ei pidä tavasta, jolla hänet korvattiin johdossa.

Kangasala-talon julkisivu ja Kangasalan vaakuna.
Kangasalan kokoomuksessa sisällä on erimielisyyksiä. Kuva on Kangasala-talosta. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Anu Leena Hankaniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kangasalan kaupunginhallitusta johtanut Jussi Haavisto ja toinen kokoomusvaltuutettu Riku-Sippo Uotila ovat perustaneet oman Rehti Kangasala -valtuustoryhmän. Taustalla ovat kokoomuksen valtuustoryhmän sisäiset erimielisyydet.

Haavisto oli puolueen ääniharava vaaleissa ja johti kaksi vuotta Kangasalan kaupunginhallitusta. Nyt kokoomuksen valtuustoryhmä korvasi hänet Saana Vahvelaisella.

Asiasta kertoivat ensin Kangasalan Sanomat ja Aamulehti.

Eri mieltä syistä

Jussi Haavisto ja puolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja ovat eri mieltä taustalla olevista syistä.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Merja Hackspik-Tuomisto syyttää Haavistoa epäasiallisesta käytöksestä. Hän ei suostu sanomaan asiasta tarkemmin, mutta tarkentaa, että kyse on lähinnä kommunikaatiosta.

– Olemme todenneet, että kynnys on ylittynyt. Nykyään pitää olla tarkka, miten ihmisten kanssa ollaan vuorovaikutuksessa.

Merja Hackspik-Tuomiston mukaan tämä ei ole kuitenkaan ainoa syy ja asiasta on noussut liian suuri kohu. Hänen mukaansa on normaalia vaihtaa rooleja kahden vuoden jälkeen.

– Demokraattinen päätös on nyt saanut erikoisia mittasuhteita.

Jussi Haaviston mukaan hänelle on sanottu vain kerran, ettei näin voi sanoa. Siitäkin ihmiset olivat hänen mukaansa eri mieltä.

– Olen järkyttynyt, että minusta on annettu syntyä tällainen kuva. Jos yksi kinastelu on ollut kerran, minusta tämä on törkeää on maineen lokaamista.

Suosittelemme