Hyppää sisältöön

Lapin hyvinvointialue rekrytoi taukoamatta

Lakimuutosten vuoksi hyvinvointialue on vasta avannut yli 50 uutta vakanssia, muun muassa mielenterveyspalveluihin ja ikäihmisten palveluasumiseen.

Lapin keskussairaala edestäpäin kuvattuna
Lapin hyvinvointialue ei ole saanut palkattua hoitajia ja lääkäreitä tarvittavaa määrää. Kuva: Mia Sivula / Yle
Marjukka Talvitie

Lapin hyvinvointialueella on käynnissä jatkuva uusien työntekijöiden haku. Kuntarekry-työnhakusivustolla on tällä hetkellä avoinna yli sata laphan työpaikkaa. Todellisuudessa avointen työpaikkojen määrä on jopa useita satoja suurempi, sillä osassa haku on päättynyt ja hakemusten käsittely on kesken.

Laphan rekrytointipäällikkö Paula Alatalo kertoo, että rekrytoinnit ovat olleet alkuvuonna kasvusuunnassa. Tammikuussa laphan työpaikkoja oli haettavana kaikkiaan 65, helmikuussa 134, maaliskuussa 335 ja huhtikuussa 482. Luvuissa on paljon kesätuuraajia ja harjoittelijoita.

Lakimuutosten vuoksi hyvinvointialue on vasta avannut yli 50 uutta vakanssia, muun muassa mielenterveyspalveluihin ja ikäihmisten palveluasumiseen. Hoitajia ja lääkäreitä ei ole saatu palkattua toivottua määrää, ja hakuja on uusittu.

– Terveydenhuollon osalta hakijamäärät ovat jääneet vähäisiksi ja yhä useammin jatkamme hakuaikoja, käynnistämme hakuja uudelleen sekä hyödynnämme tehostetun rekrytoinnin keinoja. Haastavinta on ollut saada hakijoita pieniin kuntiin niin toistaiseksi voimassa olevien kuin määräaikaistenkin rekrytointien osalta, Alatalo sanoo.

Tilanne on toinen tukipalveluiden hallintotehtävissä.

– Joihinkin tehtäviin meillä on ollut todella runsaasti hakijoita, esimerkkinä tukipalveluiden asiantuntijatehtävät, joihin yhdessä haussa on saattanut tulla jopa lähes sata hakemusta.

Asiantuntijatyössä uudet tehtävät täytetään ensisijaisesti sijoittamalla nykyistä henkilöstöä uusiin tehtäviin sekä vakinaistamalla määräaikaisia. Osassa voidaan käyttää julkista hakumenettelyä.

Suosittelemme sinulle