Hyppää sisältöön

SM-liigan toimitusjohtaja vaihtuu – Kati Kivimäki: ”Toimitusjohtajan on sittenkin parempi tulla syvemmältä lajin piiristä”

Kati Kivimäki on päättänyt jättää tehtävänsä Liigan toimitusjohtajana. Kivimäen seuraajaksi on valittu Mikko Pulkkinen.

Kati Kivimäki taulun vieressä, jossa lukee SM-liigan arvot.
Kuva: Patrik Molander / Yle
Anu Karttunen,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Kati Kivimäki on päättänyt jättää tehtävänsä jääkiekon SM-liigan toimitusjohtajana. Kivimäen seuraajaksi on valittu KooKoon hallituksen puheenjohtaja ja SM-liigan hallituksen jäsen Mikko Pulkkinen, 48.

Kivimäki aloitti toimitusjohtajana kesäkuussa 2022. Hän kertoo SM-liigan nettisivuilla pohtineensa omaa rooliaan yhä enemmän kauden loppua kohden tultaessa ja keskustelleensa asiasta useaan otteeseen liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen kanssa.

– Vuosi on ollut hieno ja monella tapaa menestyksekäs. Saimme paljon isoja asioita aikaan, ja Liigan kilpailutuotteen osaltahan kausi on ollut suorastaan huikaiseva. Siksi tuntemukset ovat kieltämättä hiukan ristiriitaiset, Kivimäki sanoo nettisivuilla.

– Uskon vakaasti työhön, jonka yhdessä aloitimme, mutta samaan aikaan koen, että Liigan toimitusjohtajan on sittenkin parempi tulla syvemmältä lajin piiristä, Kivimäki jatkaa.

Kivimäki kertoo valmistelleensa toimitusjohtajan vaihtumista taustalla yhdessä seuraajansa kanssa. Teknologia-alalla uransa luonut Pulkkinen aloittaa tehtävässä virallisesti ensi maanantaina, 8. toukokuuta.

Heikki Hiltunen on pettynyt Kivimäen lähtöön, mutta sanoo ymmärtävänsä tämän ratkaisun. Hiltunen haluaakin kiittää Kivimäkeä sekä henkilökohtaisesti että hallituksen puolesta väsymättömästä työnteosta.

– Sitoutunutta ja väsymätöntä työtä sarjan etua ajatellen – ja kausihan oli monellakin tapaa erittäin onnistunut, Hiltunen kuvailee.

Hiltunen nostaa esille muun muassa vastuullisuuden, SM-liigan ammattituomariuudistuksen, yleisön paluun halleihin, viestinnän ja johtamisen.

– Olemme pettyneitä, että hän lähtee. Teimme aikanaan rohkean päätöksen, kun otimme toimitusjohtajan liigayhteisön ulkopuolelta tuomaan Liigaan uusia ajatuksia ja uutta kasvua. Hän teki hyvää työtä.

– Tämä on todella harmittavaa. Ajauduimme loppukeväästä Katin kanssa keskusteluihin. Hän oli pohtinut asiaa ja tulevaisuuttaan ja tullut siihen tulokseen, että haluaisi kuitenkin jatkaa jossain muussa ympäristössä kuin tässä ympäristössä.

Heikki Hiltunen.
Heikki Hiltunen pettyi, että Kivimäki päätti lähteä toimitusjohtajan paikalta. Kuva: Jarno Kuusinen / All Over Press

Iso hyppy uuteen toimialaan

Hiltunen kertoo liigan tehneen jo vuosi sitten keväällä paljon töitä yhdessä Riku Kallioniemen kanssa Kivimäen perehdyttämisessä.

– Kauden aikana tietysti Katikin huomasi itse sen, että tämä on todella iso hyppy uuteen toimialaan ja siihen perehtyminen, oppiminen ja toimiminen vaatii paljon.

– Kävimme tätä keskustelua kevään aikana. Hän kumminkin koki, että tässä lajissa pystyy antamaan enemmän ja viemään asioita eteenpäin (jos on lajissa sisällä). Ehkä siinä on myös kysymys, miten paljon itselleen antaa aikaa oppia ja haluaa saada tuloksia aikaan. Me kaikki lajissa olleet tiedämme, että vaatii aikaa, jotta pääsee ammattiurheiluun kunnolla sisälle.

Juttua täydennetty Hiltusen kommenteilla 3.5.2023 klo 16.56.

Suosittelemme