Hyppää sisältöön

Messi matkusti ilman lupaa Saudi-Arabiaan ja aiheutti kohun – tästä supertähden hyllytyksessä on kyse

Useat mediat kertovat PSG:n hyllyttäneen tähtipelaajansa Lionel Messin. Messin jatko pariisilaisseurassa on yhä epätodennäköisempää.

Lionel Messi kuvassa.
Lionel Messin jatko PSG:ssä on epävarma. Kuva: PSG via Getty Images
Anu Karttunen

Huhut Lionel Messin ympärillä ovat velloneet jo pitkään, mutta nyt ne ovat kiihtyneet. Argentiinalainen siirtyi ranskalaisen Paris Saint-Germainin riveihin elokuussa 2021, ja kaksivuotinen sopimus päättyy tähän kauteen. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, ettei sopimuksen optiota käytetä.

35-vuotiaan Messin ja PSG:n rakkauden ryppy syveni entisestään sunnuntain Lorient-ottelun jälkeen. PSG hävisi kotiottelunsa keskikastin joukkueelle 1–3, ja maanantaina Messi matkusti ilman lupaa Saudi-Arabiaan työasioissa.

Messin matka ei ollut yllättävä, sillä hän on Saudi-Arabian turismin lähettiläs ja PSG on antanut hänelle luvan solmia omia sponsorisopimuksia. Suurin ongelma Messin matkassa oli siinä, että hänen olisi pitänyt olla mukana joukkueen harjoituksissa maanantaina.

Kuuntele, miten Lionel Messistä tuli kaikkien aikojen paras jalkapalloilija.

Ranskalaisen L’Equipe-lehden mukaan valmentaja Christophe Galtier oli pyytänyt pelaajille maanantain ja tiistain vapaaksi, jos joukkue voittaisi Lorientin. Messi oli siirtänyt matkaansa jo kahdesti ja aikoi matkustaa Saudi-Arabiaan heti, kun joukkueella olisi kaksi päivää vapaata.

Tappion myötä vapaapäivät sulivat, mutta Messi ei pystynyt enää siirtämään matkaansa.

Useat ranskalaismediat ja uutistoimistot kertoivat myöhään tiistai-iltana, että Messi oli hyllytetty matkan takia kahden viikon ajaksi. Tällä rangaistuksella seura halusi osoittaa tähtipelaajalleen, ettei yksikään pelaaja ole seuraa tärkeämpi.

– Hän ei voi harjoitella tai pelata eikä hänelle myöskään makseta kurinpidollisten toimenpiteiden aikana, nimetön lähde kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Jos Messi joutuu olemaan sivussa kahden viikon ajan, ei hän ole kokoonpanossa mukana, kun PSG kohtaa Troyesin sunnuntaina ja Ajaccion seuraavan viikon lauantaina. PSG johtaa tällä hetkellä Ranskan liigaa viiden pisteen turvin ennen toisena olevaa Marseillea, kun jäljellä on enää viisi kierrosta.

Lionel Messi johdatti Argentiinan maailmanmestariksi Qatarin MM-kisoissa 2022. Messi valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Messi on voittanut seitsemän kertaa parhaan miespelaajan kultaisen pallon Ballon d’Orin. Tällä kaudella hän on viimeistellyt 20 maalia ja johtaa liigan syöttöpörssiä 15 maalisyötöllä. Hänen peliesityksensä eivät kuitenkaan ole olleet tällä kaudella sitä, mitä häneltä on odotettu.

Kun maailman parhaaksi pelaajaksi tituleerattu Messi siirtyi pari vuotta sitten Barcelonasta Pariisiin, katalonialaisseuran kannattajat reagoivat vahvasti muun muassa repimällä Messin pois joukkuekuvista.

PSG:n kannattajilta tällaista tuskin on odotettavissa, sillä Messi on menettänyt hohdettaan Pariisissa. Hänen ei ole katsottu sitoutuneen seuraan samalla lailla kuin Barcelonaan. Messille on buuattu ja vihelletty, ja fanit ovat nähneet Messin esimerkkinä siitä, mikä kaikki on mennyt vikaan seurassa. Se on heidän mielestään keskittynyt vain supertähtien kiinnittämiseen eikä ole rakentanut oikeasti kilpailukykyistä joukkuetta.

Vaikka seura on menestynyt Ranskan liigassa, putosi PSG Mestarien liigassa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Myös Ranskan cupissa joukkue pääsi vain 16 parhaan joukkoon.

Huhtikuun alussa jalkapallon siirtomarkkinoihin erikoistunut toimittaja Fabrizio Romano paljasti, että Messi sai huiman sopimustarjouksen Saudi-Arabiasta. Maan liigassa pelaava Al-Hilal SFC tarjosi peräti 400 miljoonan euron vuosipalkkaa, mutta Messi ei hyväksynyt tarjousta.

Saudi-Arabian Al Nassrissa pelaavan Cristiano Ronaldon, 38, vuosipalkan on arvioitu olevan noin 189 miljoonaa euroa.

Romano twiittasi keskiviikkona, että Messi lähtee varmasti PSG:stä tämän kauden jälkeen. Romanon mukaan Messin Jorge-isä ilmoitti päätöksestä seurajohdolle jo kuukausi sitten, ja se oli PSG:lle viimeinen pisara.

Lähteet: The Athletic, AFP, AP

Suosittelemme sinulle