Hyppää sisältöön

Naisleijonien luottopuolustaja Rosa Lindstedt päättää mittavan peliuransa

Rosa Lindstedt pelasi Suomen pääsarjassa ensimmäisen ottelunsa jo kaudella 2002–03. Hän päätti uransa Ruotsissa, Brynäsissä.

Rosa Lindstedt kuvassa.
Rosa Lindstedt pelasi Suomen maajoukkueessa 15 vuoden ajan. Kuva: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press
Anu Karttunen

Rosa Lindstedt, 35, on päättänyt lopettaa pitkän peliuransa. Kolme edellistä kautta Ruotsin liigan Brynäs IF:ssä pelannut Lindstedt kertoi asiasta seuran nettisivuilla.

Lindstedt tunnetaan Naisleijonien luottopakkina, ja hän on pelannut kaikissa MM-turnauksissa vuodesta 2011 lähtien. Maaotteluita hän pelasi yhteensä 340. Lindstedt on ollut maajoukkueen mukana voittamassa kahta olympiapronssia, yhtä MM-hopeaa ja neljää MM-pronssia.

Tämän kauden Kanadan MM-kisoissa Lindstedt oli Suomen joukkueen kanssa uuden tilanteen edessä, kun Suomi avasi kisat ensimmäistä kertaa heikommassa B-lohkossa.

– Tällainenkin kokemus mahtui nyt omalle uralle, Lindstedt totesi tuolloin kisojen aikaan.

Suomen pääsarjassa Lindstedt pelasi ensimmäiset ottelunsa jo kaudella 2002–03, jolloin hän edusti Ylöjärven Ilvestä. Tämän jälkeen Lindstedt on pelannut Tapparassa (2003–07), Ilveksessä (2007–12) ja JYPissä (2012–16), ennen kuin siirtyi Ruotsiin HV71-seuraan (2016–20). Lindstedt saavutti Suomessa kaksi mestaruutta ja Ruotsista neljä hopeamitalia.

Rosa Lindstedt.
Rosa Lindstedt muutti vuonna 2012 Jyväskylään, hyvän ystävänsä Jenni Hiirikosken houkuttelemana. Kuva: Jorma Vihtonen / Yle

Lindstedt kertoi runsas vuosi sitten Yle Urheilulle, minkälaista hänen arkensa oli Suomessa. Tuolloin hän teki pelaamisen ohella täyttä työviikkoa, mutta Ruotsissa hän pääsi vihdoin nauttimaan ammattilaisuudesta. Erityisesti hän nautti Brynäsissä pelaamisesta, vaikka Ruotsin mestaruutta ei irronnutkaan.

– Nämä ovat olleet kolme fantastista vuotta ja olen aina kantanut Brynäsin paitaa ylpeydellä. Olen ollut kuin kotonani täällä ja tavannut useita ihania ihmisiä seurassa, kaksi edellistä kautta joukkueen kapteenina toiminut Lindstedt kertoi.

– On ollut kunnia saada mahdollisuus pelata maailmanluokan pelaajien kanssa. Vuoteni Brynäsissä ovat aikaa, jonka tulen aina muistamaan hymy huulillani.

Suosittelemme