Hyppää sisältöön

Jesperi Kotkaniemi esitteli osaamistaan, suomalaishyökkääjä iski kaksi maalia kahdessa ja puolessa minuutissa – ”Kyllä tuntuu hyvältä”

Jesperi Kotkaniemi onnistui maalinteossa toisessa perättäisessä ottelussa. Carolinan kaksi ensimmäistä maalia tehnyt suomalainen valittiin ottelun tähdistöön.

Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle näyttää sunnuntaina 7.5. kaksi NHL:n pudotuspeliä. Ensin klo 22.15 alkaen New Jersey Devils–Carolina Hurricanes ja heti perään klo 01.30 eteenpäin Florida Panthers–Toronto Maple Leafs.

Carolina Hurricanes voitti jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella New Jersey Devilsin maalein 6–1 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0.

Carolinan ykkösnimi oli suomalaissentteri Jesperi Kotkaniemi, joka teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia. Ottelun kolmostähdeksi valittu suomalainen iski kaksi maalia kahden ja puolen minuutin sisään toisen erän alussa.

Kotkaniemen ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla tarkalla laukauksella ajassa 21.35. Toisen kerran hän onnistui maalin edustalta ajassa 23.58. Molempia maaleja edelsi kovia taisteluita kiekosta, jotka Carolina voitti.

– Me pysymme todella hyvin kiekossa. Vaikka olemme polvillamme, niin me jaksamme vääntää. Se kantaa hedelmää, kun taistelemme loppuun asti, Kotkaniemi sanaili lehdistölle pelin jälkeen.

Myös edellisessä ottelussa maalinteossa onnistuneella porilaisella on nyt kasassa pudotuspeleissä tehot 3+1. Kotkaniemen maalihanat pysyivät kiinni pudotuspelien avauskierroksella, mutta nyt suomalainen on päässyt hyvään vauhtiin.

– Kyllä tämä tuntuu hyvältä. Ketjukaverit tekevät työstäni helppoa, kohtelias suomalainen jakoi kiitosta.

– Pudotuspeleissä tämä on joukkuepeliä ja kaikkien pitää astua esiin. Toivottavasti pystymme jatkamaan vielä pitkään samalla tavalla.

Carolinan muista suomalaishyökkääjistä Sebastian Aho syötti joukkueensa kuudennen maalin. Aho on tehnyt pudotuspeleissä tehot 4+5.

Hurricanesin Jesse Puljujärvi ja New Jerseyn Erik Haula jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Carolinan suomalainen maalivahti Antti Raanta ei ollut lainkaan ottelussa mukana, vaan joukkueen toisena maalivahtina oli Pjotr Kotshetkov. Venäläistä ei kuitenkaan nähty maalilla, vaan verkkoa vahti koko ottelun ajan tanskalainen Frederik Andersen, joka torjui yhteensä 28/29 kertaa.

Päävalmentaja Rod Brind'Amour nosti esiin Andersenin suorituksen. Tanskalaismaalivahti antautui vasta kolmannen erän alussa, kun Miles Wood kavensi 1–4:ään Carolinan alakerran hutiloinnin jälkeen.

– Vastustaja painoi päälle ottelun alussa. Sitten saimme pari jäähyä ja pelasimme hetken kolmella viittä vastaan. Peli olisi ollut täysin erilainen, jos vastustaja olisi saanut alussa yhden maalin. Isoja torjuntoja Andersenilta, päävalmentaja suitsutti.

– Alivoimapelimme oli ok, mutta vastustaja laukoi tolppaan ja ”Freddie” oli koko illan mukana pelissä.

Ottelusarja siirtyy nyt Pohjois-Carolinan Raleigh'stä New Jerseyn Newarkiin ja jatkuu siellä sunnuntai-iltana Suomen aikaa kello 22.30. Ottelua voi jännittää suorana TV2:sta.

Suosittelemme sinulle