Hyppää sisältöön

Edmonton Oilersin supertähdet tekivät jälleen tuhoisaa jälkeä – tunteet kävivät kuumana ja 13 maalin Draisaitl teki NHL-historiaa

Leon Draisaitl tekee maaleja liukuhinnalta. Kaksi maalia yön pudotuspeliottelussa tehnyt saksalainen on niitannut tänä vuonna kahdeksassa pudotuspelissä jo 13 täysosumaa.

Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle näyttää sunnuntaina 7.5. kaksi NHL:n pudotuspeliä. Ensin klo 22.15 alkaen New Jersey Devils–Carolina Hurricanes ja heti perään klo 01.30 eteenpäin Florida Panthers–Toronto Maple Leafs.

Edmonton Oilers voitti jääkiekon NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella Vegas Golden Knightsin selvästi vieraissa 5–1 ja tasoitti ottelusarjan voitot 1–1:een. Katso kaikki Oilersin osumat klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Kuumaksi äityneessä pelissä kymmenen minuutin käytösrangaistuksia jaettiin puolin ja toisin kaikkiaan seitsemän kappaletta. Lisäksi tuomari jakeli vinon pinon lievempiä viiden ja kahden minuutin jäähyjä muun muassa tappelemisesta ja huitomisesta. Yhteensä ottelussa jäähyjä jaettiin 124 minuutin edestä, joista Vegasille 70.

Oilersin viidestä maalista neljä syntyi erikoistilanteista, kun vierasjoukkue teki kolme ylivoimaosumaa ja yhden alivoimamaalin. Vierasjoukkueen ylivoima toimi kamppailussa 50-prosenttisesti.

Ottelu ratkesi jo avauserässä, kun Oilers takoi vartin sisään neljä maalia, joista kaksi ensimmäistä syntyi ylivoimalla ja kolmas alivoimalla.

Edmontonin ratkaisijoina olivat ykkösvitjan supertähdet Leon Draisaitl (2+0) ja Connor McDavid (2+1). Myös Zach Hyman (0+3) ja puolustaja Evan Bouchard (1+1) kunnostautuivat.

Draisaitl teki NHL-historiaa

Uskomattomaan maalivireeseen pudotuspeleissä äitynyt Draisaitl johtaa NHL:n pistepörssiä ennen ketjukaveri McDavidiä. Saksalainen on kirjannut nyt kahdeksasta pudotuspelistä tehot 13+4=17. McDavidin saldo on 5+10=15.

Ismo Lehkonen kertoo, mihin Seattlen huikea kausi perustuu. Suomalaisista käsittelyssä ovat Eeli Tolvanen, Aleksander Barkov ja Kaapo Kakko. Kuuntele Ikan änäri -podcast alta.

Draisaitlin maalimäärä on uskomaton, sillä viime vuonna pudotuspelien maalipörssin voitto lohkesi juuri 13 osumalla ja saksalainen on jo nyt saavuttanut vastaavan maalimäärän.

Edellisessä pelissä neljä maalia tehnyt Draisaitl teki ottelussa historiaa, sillä hänestä tuli NHL:n ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt pudotuspelisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa kuusi maalia.

– Leon Draisaitl pelaa uskomattomalla tasolla. En ole varma, miksi kukaan olisi yllättynyt tällä hetkellä, Edmontonin kapteeni McDavid suitsutti.

McDavidia pidetään maailman parhaana pelaajana, mutta hän sysäsi ainakin osan tittelistä ketjukaverilleen.

– Hän on monina iltoina maailman paras pelaaja ja on näyttänyt sen säännöllisesti.

Draisaitl on kirjannut kaikista tämän vuoden pudotuspeleistä vähintään pisteen ja McDavidin pisteputki on seitsemän ottelun mittainen.

Draisaitl on uransa aikana tehnyt tuhoisaa jälkeä pudotuspeleissä ja nyt hän rikkoi 75 pisteen rajapyykin. Hänellä on nyt kasassa 45 pudotuspelimittelöstä 76 (31+45) pistettä. Saksalaista nopeammin 75 pisteen rajan on NHL-historiassa saavuttanut vain Wayne Gretzky (34 ottelua) ja Mario Lemieux (39 ottelua).

Edmontonin seurahistoriassa Jari Kurri pitää yksien pudotuspelien maaliennätystä 19 kevään 1985 maalitulvallaan. Hän jakaa tuolla maalimäärällä NHL:n yksien pudotuspelien ennätyksen Philadelphia Flyersin Reggie Leachin kanssa. Leach teki 19 maalia 1976.

Suosittelemme