Hyppää sisältöön

Syyttäjä vaatii iisalmelaiselle miehelle 10 vuoden vankeusrangaistusta puolisonsa taposta

Syytteen mukaan mies pahoinpiteli naista asunnollaan repimällä häntä hiuksista ja lyömällä päähän.

Pöydällä oleva todistaja-kyltti Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.
Asiaa käsitellään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Karina Huttunen,
Anne-Pauliina Rytkönen
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä vaatii kymmenen vuoden vankeusrangaistusta miehelle, jonka epäillään tappaneen puolisonsa Iisalmessa viime marraskuussa.

Tappo tapahtui vuoden 2022 marraskuussa Ylä-Savossa Iisalmessa. Hätäkeskukseen tuli 15.–16. marraskuun välisenä yönä ilmoitus, että Kainuuntiellä etelää kohti kulkenut auto oli suistunut tuntemattomasta syystä ojaan. Auton ulkopuolelta löytyi menehtynyt nainen.

Syytteen mukaan mies oli asunnollaan aiheuttanut naiselle ruumiillista väkivaltaa muun muassa repimällä häntä hiuksista, kaatamalla hänet maahan ja painamalla hänen päätään maata sekä kasvillisuutta vasten.

Lisäksi hän löi syytteen mukaan naista päähän useasi kädellään ja tylpällä esineellä. Naiselle aiheutui miehen menettelystä mustelmia, ruhjeita ja aivovamma.

Lopuksi puolisoaan huomattavasti kookkaampi mies oli syytteen mukaan painanut naista kaulan alueelta sekä puristanut tai painanut hänen rintakehäänsä niin pitkään ja voimakkaasti, että naisen hengitystoiminta on estynyt ja hengitysteihin oli tullut sisäisiä verenvuotoja.

Pahoinpitely tapahtui syytteen mukaan miehen kotiosoitteessa ja autossa noin 10 kilometrin automatkalla, ennen kuin ajoneuvo ajautui ojaan. Riidaton seikka on, että naisen autosta poistumisen estämiseksi mies oli laittanut hänelle rannekahleen.

Syyttäjän mukaan nainen kuoli miehen menettelystä aiheutuneen aivovamman, mekaanisen puristuksen, hengityksen estymisen ja hengitysteiden sisäisen verenvuodon seurauksena.

Asiaa käsitellään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Juttu korjattu ja muokattu 10.5.2023 klo 15.50 ja 16:27: Otsikko ja ensimmäinen lause on muutettu selventämään, että kyse on vasta syytteestä. Muutamiin kohtiin tekstiin on lisätty teksti syytteen mukaan.

Suosittelemme