Hyppää sisältöön

Vaasan kevätsiivous pääsi alkamaan pahasti myöhässä – nyt on täysi tohina päällä

Pitkään jatkunut kylmä sää ja lumen hidas sulaminen myöhästyttivät kaupungin kevätsiivouksen aloittamista.

Puistotyöntekijä makaa syksyllä lehtikasan päällä
Vaasassa viheralueita siivotaan nyt vauhdilla pitkään jatkuneen kylmän kelin jälkeen. (kuvituskuva) Kuva: Helena Lappeteläinen
Ulla Kuivasmäki

Vaasan kevätsiivous pääsi alkamaan myöhässä. Syynä viheralueiden siistimisen myöhästymiseen oli sääolosuhteiden epävakaisuus. Kylmä sää jatkui pitkään ja lumi suli hitaasti, siivousta ei päästy siksi aloittamaan.

Lisäksi hiekoitushiekkaa on ollut talven jäljiltä enemmän kuin koskaan. Hiekotushiekan käyttö näyttäisi lisääntyvän vuosi vuodelta, pohditaan Vaasan kaupungin viheralueyksikössä.

- Hiekotushiekkaa on ollut ihan valtavasti tänä vuonna. Hiekotushiekan puhdistaminen on tänä vuonna ollut todella hidasta ja työlästä. Hiekan määrä tuntuu lisääntyvän vuosi vuodelta, toteaa viheraluehortonomi Leila Roininen Vaasan kaupungilta.

Sääolosuhteiden epävakaisuus on vaikuttanut mm. viheralueiden kausityöntekijöiden työsuhteiden alkamiseen. Työntekijäjärjestelmää sovitellaan toimivaksi työntekijöiden aloittaessa työsuhteita eri aikoina.

Töitä viheralueilla riittää eikä koskaan oikeastaan tule täysin valmista

Nyt työt ovat käynnistyneet, mutta aikaisempia vuosia myöhemmin. Puistojen siivous eri puolilla kaupunkia etenee koko ajan, mutta myös osa keskustan puistoistakin on vielä siivoamatta, asuinalueilla paljon puistoja mitä ei olla ehditty käydä läpi.

- Etenemme koko ajan, mutta emme ehdi saman aikaan jokapaikkaan, toteaa viheraluehortonomi Leila Roininen.

Meneillään on hiekotushiekan poisto ja leikkialueita käydään läpi. Leikkialueita laitetaan pikaisesti kuntoon, jotta niissä saadaan myös turvallisuusseikat käytyä läpi. Lisäksi ranta-alueiden siivoaminen kesäkuntoon on aloitettu. Töitä riittää ja nehän eivät tällä saralla lopu koskaan.

- Eihän nämä koskaan oikeasti tule valmiiksi. Kun edellinen on saatu valmiiksi niin seuraavaan voi siirtyä. Penkkien ja roska-astioiden puhdistamiset, nurmikon leikkuut, leikkialueiden turvallisuus- ja korjaustarpeet. Paljon on monenlaista käynnissä ja jonossa tulossa, naurahtaa Vaasan kaupungin viheraluehortonomi Leila Roininen.

Suosittelemme