Hyppää sisältöön

Simon Kiriä povataan Ykköspesiksen kärkikahinoihin – konkari pani pelaajat juoksemaan niin, että testeissä näkyy

Simon Kirin miesten Ykköspesis-joukkueen kausi alkaa perjantaina vieraspeleillä.

Tavoite on olla runkosarjassa neljän parhaan joukossa, paaluttaa pelintekijä Janne Anttila.
Jari Peltoperä

Simon Kirin miehillä alkaa viides kausi ykkösessä eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Ennakkokaavailuissa simolaiset nostetaan ykkösen kärkijoukkueisiin, kolmen parhaan joukkoon.

Odotukset alkavasta kaudesta ovat Simojoen varressa korkealla. Töitä on tehty paljon ja pohjaa on rakennettu tulevalle, kertoo pelinjohtaja Janne Anttila.

– Tässä alkaa olemaan paperilla sen verran kova nippu pelaajia, että nyt voidaan odottaa jo menestystäkin.

Tavoite on olla neljän parhaan joukossa runkosarjassa ja sen myötä päästä ylempiin pudotuspeleihin taistelemaan paikasta Superpesikseen.

Joukkuetta on vahvistettu ja laajennettu viime kaudesta.

– Meillä esimerkiksi jokeripuoli uusiutuu viime kaudesta, toinen vaihtoi seuraa ja toinen lopetti. Meille tuli Markus Lehtiniemi Kuopiosta siihen ja Tapio Salo ottaa lyöjäjokeri vastuun.

Mies osoittaa pesäpallomailalla eteenpäin, taustalla mies katselee.
Tapio Salo valmistautuu uuteen rooliin alkavan kauden peleissä. Taustalla Markus Lehtiniemi. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle

Joukkueeseen tuli myös kaksi kovan luokan ulkopelaajaa, Jonne Luhtavaara ja Harri Kolehmainen.

– Meille tuli rutkasti lisää pelitaitoa ja pelikäsitystä. Harrin mukana tuli myös lisää nopeutta. Saimme vahvistuksia niille paikoille, minne haimmekin. Tarvitsimme joukkueeseen kylmäpäisiä ratkaisijoita. Viime vuonna loimme tilanteita, mutta kotiutuspuoli jäi vähän piippuun.

Kova juokseminen näkyy nyt testituloksissa

Pelinjohtaja Janne Anttila on mielissään testituloksista. Niiden mukaan pelaajien nopeusominaisuudet ovat kehittyneet hyvään suuntaan.

Kesken viime kauden Oulusta joukkueeseen tullut kolmekymppinen konkari Tapio Salo on talvella huolehtinut Oulun päässä asuvien pelaajien treeneistä.

– Aloimme tehdä juoksutreenejä ihan systemaattisesti pari kertaa viikkoon. Olen juossut poikien mukana. Ajatus oli, että jos he eivät minulle pärjää, lisää treeniä sitten, toteaa Tapio Salo.

Ykköspesis kaudesta odotetaan tasaista

Simossa on luvassa jälleen mielenkiintoinen pesiskesä. Kotipelit vetävät noin 2800 asukkaan kunnassa keskimäärin 400 katsojaa, ja parhaimmillaan katsomossa on tuhat katsojaa.

Tunnelmaa ja katsojia tulee riittämään alkavalla kaudella Simon Kirin kotiareenalla. Se ensimmäinen kotipeli on 31. toukokuuta Kannuksen Uraa vastaan.

– Ennakkoon mielenkiintoinen kausi tulossa, kun ei ole yhtään joukkuetta paperilla niin sanotusti ylitse muiden, vaan aika tasaista sarjaa odotellaan, Salo kertoo.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle