Hyppää sisältöön

Jätemaksut nousevat kiristyvien vaatimusten tahdissa – Etapin uudet maksut voimaan heinäkuussa

Jätemaksut nousevat jäteyhtiöillä, kun vaatimukset kerätä yhä lajitellumpaa jätettä kiristyvät.

Jäteastioita katoksessa.
Jätteiden yhä tarkempi lajittelu on jo tätä päivää. Arkistokuva. Kuva: Anne Teir-Siltanen / Yle
Elina Niemistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Lakeuden jätelautakunta päätti eilen kahdeksan eteläpohjalaiskunnan jäteyhtiö Etapin uusista maksuista. Suurin osa taksoista nousee heinäkuun alusta.

Poltettavan jätteen 140 litran ja 240 litran jäteastian tyhjennysmaksu nousee 10 senttiä tyhjennyskerralta.

Uusi taksa sisältää tyhjennysmaksun myös uudelle nelilokeroastialle, jossa kerätään kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia pienistä taloyhtiöistä. Nelilokeroastia on tarkoitettu pienille 3–9 huoneiston taloyhtiöille.

Tyhjennysmaksu 660 litran nelilokeroastialle on 15,31 euroa ja 370 litran nelilokeroastialle 13,53 euroa per tyhjennyskerta.

Jäteasemille ja RE-pisteelle tulee uutena maksuluokkana pienen jäte-eräkoon maksu, joka on viisi euroa. Viidellä eurolla voi jäteasemalle viedä maksullista jätettä eli poltettavaa jätettä, lajiteltavaa jätettä tai loppusijoitettavaa jätettä alle 100 litran erän.

Jätemaksutaksojen muutoksesta kuulutetaan Alavuden, Ilmajoen, Kihniön, Kuortaneen, Kurikan, Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin virallisilla ilmoitustauluilla. Taksaan voi tutustua Lakeuden jätelautakunnan nettisivuilla kohdassa Taksat.

Viime kesänä voimaan tullut jätelain uudistus korostaa entisestään jätteen määrän vähentämistä, kierrätystä ja uudelleen käyttöä.

Suosittelemme