Hyppää sisältöön

Kemin Teatterin uudet näyttelijät ja syksyn ohjelmisto julki: Luvassa Fingerporia ja murhatutkintaa

Kemin Teatteri saa viisi uutta näyttelijää. Työ Kemin teatterissa kiinnosti hakijoita, hakemuksia tuli kaikkiaan 71.

Remontointivaiheessa oleva teatterin näyttämö ja katsomo kuvattuna ylhäältä.
Kemin Teatteri aloittaa syksyn esitykset uusissa tiloissa. Kuva: Jenni Mehtonen / Yle
Risto Koskinen

Kemin Teatteri julkaisi torstaina syksyn ohjelmiston ja uusien näyttelijöiden nimet. Teatteriin on valittu viisi uutta näyttelijää peräti 71 hakijan joukosta.

Syksyllä Kemin Teatterin uusina näyttelijöinä nähdään Laura Eskola, Tuija Hanhikoski, Suvi Hurme, Jaana Joensuu ja Antti Kyllönen.

Näyttämölle sarjakuvamaailmaa ja suomalaista murhahistoriaa

Muun muassa väärinkäsityksiin, sanakäänteisiin ja kaksimielisyyksiin perustuva Fingerpori-sarjakuva siirtyy Kemin Teatterin näyttämölle.

Fingerporia uhkaa pakkoliitos Kemiin ja kaupunginjohtaja Homelius pestaa Heimo Vesan kuvaamaan videopäiväkirjan uniikin kaupungin arjesta. Tämän on tarkoitus vakuuttaa päättäjät siitä, että Fingerporin persoonallinen väestö ja omaleimainen kulttuuri ansaitsevat säilyttää itsenäisyytensä.

Näytelmän on Pertti Jarlan sarjakuvien pohjalta dramatisoinut Petja Lähde ja sen ohjauksesta vastaa Tero Heinämäki. Ensi-ilta on syyskuussa.

Toinen tämän vuoden ensi-illoista on Elli Immo – Näytelmä kirjasta, joka avasi murhatutkinnan. Vuonna 1955 Kemissä tapahtui yksi Suomen rikoshistorian merkittävimmistä edelleen selvittämättä olevista murhista. 20-vuotias Elli Immo murhattiin julmasti vain muutaman sata metriä ennen kotitalonsa ovea. Hiljaisuus murhan ympärillä on huutava.

Heidi Holmavuon kirjoittamassa ja Petri Jäärnin ohjaamassa näytelmässä kauan vaietut tapahtumat tuodaan näkyviksi harvoin nähtynä true crime-teatterina. Elli Immo – Näytelmä kirjasta, joka avasi murhatutkinnan saa ensi-iltansa Kemin Teatterissa marraskuun 3. päivä.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle