Hyppää sisältöön

Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uusi johtaja on valittu – kuopiolaislähtöinen Jari Eskola aloittaa virassa elokuussa

Haastatteluryhmä esitti Jari Eskolaa yksimielisesti virkaan valittavaksi. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas teki asiasta viranhaltijapäätöksen torstaina.

Silmälasipäinen, ruskeaan pukuun pukeutunut mies hymyilee kameralle. Hän on kääntynyt kuvassa oikealla olevaa pöytää kohden. Pöydällä juomalasi ja kahvikuppi.
Jari Eskola on toiminut muun muassa Suomen Säveltäjien toiminnanjohtajana ja Tukholman Kuninkaallisen filharmonisen orkesterin musiikkikirjaston osastopäällikkönä. Kuva: Kuopion kaupunginorkesteri
Emilia Saukkonen

Kuopion Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin uudeksi johtajaksi on valittu kuopiolaislähtöinen FM Jari Eskola. Hän aloittaa työssään elokuun alussa.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas teki asiasta viranhaltijapäätöksen torstaina.

– Esihenkilönä Eskola on ratkaisukeskeinen, avoimesti kommunikoiva, kaikki tasapuolisesti huomioon ottava, kannustava ja vastuuta antava. Hän on luonteeltaan uudistaja ja hän onkin ollut monessa uraauurtavassa projektissa toiminnan aloittava voima, kuvaillaan viranhaltijapäätöksessä.

Haastatteluryhmä esitti yksimielisesti, että Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin johtajaksi valitaan Jari Eskola. Mikäli Eskola kieltäytyy viran vastaanottamisesta, on varalle valittu musiikin ja filosofian maisteri Inka Puhakka.

Eskola on toiminut muun muassa musiikkikustantamo Fennica Gehrmanin kustannuspäällikkönä, Suomen Säveltäjien toiminnanjohtajana ja Suomalaisen musiikin tiedotuskeskuksen palvelu- ja kehityspäällikkönä.

Hän on työskennellyt myös esimerkiksi Tukholman konserttitalon ja Kuninkaallisen filharmonisen orkesterin musiikkikirjaston osastopäällikkönä.

Virka tuli haettavaksi maaliskuussa. Hakijalta edellytettiin esimerkiksi virkaan soveltuvaa koulutusta, syvää musiikkialan tuntemusta ja tietämystä, johtamis- ja vuorovaikutustaitoja, englannin ja suomen kielitaitoa, paineensietokykyä ja tietämystä sinfoniaorkesterin työskentelytavoista.

Määräaikaan mennessä hakijoita tuli 18, joista valittiin hakemusten ja ansiovertailun perusteella haastatteluun viisi.

Musiikkikeskuksen ja kaupunginorkesterin johtaja muun muassa johtaa Musiikkikeskuksen ja orkesterin toimintaa ja kehittämistä, vastaa toiminnan tuloksellisuudesta ja taiteellisesta suunnittelusta yhdessä ylikapellimestarin kanssa. Johtaja toimii myös Musiikkikeskuksen ja orkesterin hallinnon ja tuotannollisen tiimin esihenkilönä.

Suosittelemme sinulle