Hyppää sisältöön

Nuorukainen räjäytti omatekoisia pommeja metsässä ja kotipihassaan Porissa – sai ehdollisen vankeusrangaistuksen

Käräjillä nuori mies kertoi aina olleensa kiinnostunut kemiasta ja erilaisista kokeiluista.

Porin oikeustalo.
Porin oikeustalo. Kuva: Jenni Joensuu / Yle
Lore Korpelainen

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut omatekoisia räjähteitä räjäyttäneen porilaisen nuoren miehen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Nuorukainen oli räjäyttänyt pommeja useampia kertoja metsässä ja myös kotipihansa leikkimökissä vuosina 2021 ja 2022. Metsässä räjäytyksiä oli seuraamassa myös muita henkilöitä.

Käräjillä nuorukainen myönsi omatekoisten räjähteiden valmistamisen. Hän kertoi aina olleensa kiinnostunut kemiasta ja fysiikasta ja halunneensa tehdä erilaisia kokeiluja. Hänen mukaansa räjähteitä oli kiva paukutella.

Nuorta miestä syytettiin myös kahden starttirevolverin hallussapidosta ilman aselupaa ja toisen aseen muokkaamisesta luotipatruunoita ampuvaksi. Nuorukaisen mukaan aseet olivat lupavapaita. Aseen muokkausyrityksessä hän kertoi epäonnistuneensa, mutta onnistuessaan hän olisi todennäköisesti käynyt ampumassa sillä metsässä.

Käräjäoikeus tuomitsi tekoaikaan alaikäisen nuorukaisen 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä räjähderikoksesta, varomattomasta käsittelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme