Hyppää sisältöön

Paltamolaisille esitellään tänään evakuointikeskusta – Korpitien monitoimitalo tarjoaa suojan esimerkiksi pitkien sähkökatkojen aikana

Paltamolaiset voivat tutustua evakuointikeskukseen kello 12–15. Tavoitteena on lisätä asukkaiden tietoisuutta varautumisesta ja kokonaisturvallisuudesta.

Suomen punaisen ristin porukkaa Suomussalmen liikuntahallin edustalla.
Kainuun evakuointikeskusten esittely alkoi viime vuoden toukokuussa Suomussalmelta. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle
Tiia Korhonen

Kainuun kuntiin suunniteltujen evakuointikeskusten esittely jatkuu perjantaina 12. toukokuuta Paltamossa. Kuntalaiset voivat tutustua Korpitien monitoimitalolla olevaan evakuointikeskukseen kello 12–15.

Evakuointikeskus tarjoaa asukkaille tilapäistä suojaa ja apua esimerkiksi laajamittaisten tulipalojen, pitkittyneiden sähkökatkojen tai vedenjakelun häiriöiden aikana.

Kainuussa evakuointikeskuksia on esitelty aiemmin Suomussalmella, Kuhmossa, Ristijärvellä ja Sotkamossa. Tavoitteena on lisätä asukkaiden tietoisuutta varautumisesta ja kokonaisturvallisuudesta. Toiminta on osa pidempää suunnitelmaa, eikä evakuointikeskuksen esittely liity esimerkiksi Ukrainan tapahtumiin.

Paltamon Korpitien monitoimitalolla on mukana Kainuun hyvinvointialueen sosiaali- ja terveystoimen ja pelastuslaitoksen, Paltamon kunnan ja seurakunnan, poliisin ja rajavartiolaitoksen sekä Suomen Punaisen Ristin toimijoita ja kalustoa.

Esittelyyn sisältyy myös toiminnallinen harjoitus ja siihen toivotaan osallistuvan kaiken ikäisiä kuntalaisia.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme