Hyppää sisältöön

Toripolliisikin sai Käärijä-hihat – hittivihreää kangasta piti hakea Vaasasta asti

Euroviisuinnon vallassa kaupungit koristelevat maamerkkejään vihreällä. Oulussa Käärijä-huumaan sonnustautui tunnusomainen Toripolliisi, jonka viisuasuun ei löytynytkään tarpeita ihan kotikaupungista.

Sirkka Karhun ompeleman Käärijä-boleron mitoittaminen Toripolliisille oli tarkkaa työtä, patsaan käsiä kun ei pysty nostamaan sovituksen ajaksi. Video: Paulus Markkula / Yle
Antti Heikinmatti,
Roosa Sarajärvi
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun tunnusomaisen Toripolliisi-patsaan kannustusasun takana on Sirkka Karhu, joka sai tehtäväkseen poliisikokoisen neonvihreän boleron ompelemisen vain pari vuorokautta sitten.

– Sain keskiviikkoiltana tämän kankaan ja pohjatyöt oli tehty, eli nämä pallukat tänne alle ja sitten eilen tämä vihreä osuus. Mutta piti nousta aamulla viideltä, että varmaan kerkeää siksi kun sovitetaan, Karhu sanoo.

Kangasta luomukseen ei löytynyt ihan läheltä, sillä viisuhuumassa sopivan vihreän materiaalin kysyntä on kasvanut ilmeisesti huippulukemiin.

– Ei löytynyt Oulusta, että Sari oli työmatkalla Vaasassa ja sieltä löytyi tämä palanen. Ei enempää.

Riittävän säänkestävän, tukevan poliisin mitoille sopivan ja asianmukaisen näyttävän kokonaisuuden tekeminen teetti töitä, mutta lopputulos on tekijäänsä tyydyttävä.

– No onhan se komea, Karhu myöntää.

Samaa mieltä ovat viisuintoilijat Tiina Haapaniemi ja Alisa Heinonen.

– On aivan upea luomus, kiitos tekijälle joka lähti tähän todella nopeasti tulleeseen projektiin. Aivan mahtavaa, Haapaniemi kiittelee.

Oulun Toripolliisi-patsas lähikuvassa, patsaan ylle puettu neonvihreä Käärijä-bolero ja musta paita, jossa teksti Oulu 2026.
Pronssisen Toripolliisin ilme pysyy vakavana, vaikka asu olisikin riehakas. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Perhe on ollut suoranaisen viisuvillityksen vallassa jo vuosia ja finaalia seurataan asiaankuuluvien asujen, meikkien ja tietysti herkkujen kera. Teemavärit ovat vihreä ja pinkki.

– Kaikki tietää, että tyyliin tällä viikolla niin meitä ei tavoita. Sukulaiset tietää ja me ei liikuta mihinkään, ollaan kotona ja vietetään finaali iltaa, Haapaniemi kertoo.

Kummankin voittajasuosikki on kysymättäkin selvä.

– Toivottavasti Käärijä, sitä mä toivon, Alisa Heinonen sanoo.

– Siihen me uskotaan totta kai ja kannustetaan, äiti Tiina Haapaniemi säestää.

Juttua muokattu 12.5. klo 17.26: Korjattu haastateltavan nimi, oikea nimi on Alisa Heinonen, ei Alisa Heimonen.

Suosittelemme sinulle