Hyppää sisältöön

Tornion Arboretum-puiston kunnostusta jatketaan tänä kesänä

Viime kesänä alkanutta Arboretumin kunnostustyötä jatketaan nyt rakentamalla kulkureittejä, levähdyspaikkoja ja muun muassa hiekkapintainen petanque-kenttä.

Rönsyakankaali kukkii heinäkuussa.
Tornion Arboretumissa on kaikkiaan viitisensataa puuta, pensasta sekä ruohovartista kasvia. Kuva: Pirkko Kukko-Liedes / Yle
Tiinamaija Rantamartti

Vuosikymmenten saatossa rapistumaan päässeen Tornion Arboretum-puiston kunnostustöitä jatketaan alkavana kesänä, jotta puisto saadaan nostettua takaisin sille kuuluvaan arvoonsa.

Vuoden 1987 Tornion asuntomessuille rakennettu puisto on kaivannut ehostusta jo pitkään. Korona-aikana sen suosio kasvoi ja myös torniolaiset antoivat palautetta ja toivoivat puistoon piristystä ja muun muassa levähdyspaikkoja.

Viime kesänä alueelta kaadettin liian suureksi kasvaneet terijoensalavat, poistettiin huonokuntoinen laatoitus ja korvattiin se kivituhkalla. Kaadettujen puiden tilalle istutettiin uudet pylväshaavat, nurmialuetta laajennettiin ja kunnostettiin.

Tänä kesänä alueelle tehdään hiekkapintainen petanque-kenttä virallisten mittojen mukaan. Myös kulkreittejä uusitaan.

Sisäänkäyntipihalle saadaan uusia kukkalaatikoita katualueilta poistetuista rotvalli- ja perustuskivistä. Viihtyvyyttä lisätään myös hankkimalla uusia penkkejä, pöytä-penkkiyhdistelmiä, esteetön keinu, ulkopöytätennis sekä ulkoshakkilauta.

Liikkumisen turvallisuutta parannetaan kevyen liikenteen kulkuportilla, joka estää läpiajoliikennettä puistoon. Polkupyöriä varten hankitaan uusia pyörätelineitä, joissa on mahdollisuus polkupyörän runkolukitukseen.

Suosittelemme sinulle