Hyppää sisältöön

Euroviisuvoittaja Lordin mukaan nimetty aukio Rovaniemellä odotti uusia juhliaan – nyt siitä kuljettiin vain ohi

Vuoden 2006 euroviisuvoittaja Lordin mukaan nimetylle aukiolle ei saavuttu euroviisuyönä juhlimaan. Paikalle tulleet ihmiset olivat kuitenkin ylpeitä Käärijän suorituksesta ja yleisöäänten voitosta.

Rovaniemen Lordinaukiolla hengailee ihmisiä aamuyöstä.
Rovaniemellä euroviisukatsomoista kotiin suunnanneet ihmiset poikkesivat Lordin aukion kautta, mutta juhlat jäivät nyt väliin. Kuva: Juuso Stoor / Yle
Timo Metsäjoki
Avaa Yle-sovelluksessa

– Kyllähän tämän paikalla olleesta yleisöstä Liverpoolissa kuuli, että kuka se voittaja yleisön mielestä oli, mutta näin tässä nyt vain kävi, toteaa Lordin aukiolta kello 2.30 yöllä tavoitettu Mikael Häätylä.

Euroviisujen loputtua ihmiset poikkesivat Lordin aukion kautta matkallaan kotiin. Monen mielissä oli ajatukset erilaisesta poikkeamisesta, mutta nyt aukion läpi enimmäkseen vain kuljettiin.

– Kyllähän yleisön mielestä Käärijä olisi ansainnut euroviisujen voiton, mutta kai tämä nyt oli sitten aivan ansaittua Loreenille, mutta henkisesti itse kannatan Suomea tällä hetkellä edelleen, Häätylä summaa.

Mikael Häätylä kuvattuna Rovaniemen Lordinaukiolla.
Pettymys on päällimmäisenä, mutta josko bolerosta tulisi kuitenkin kesämuotia, Häätylä miettii. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Emmi Alaraatikalle Käärijän toinen sija ei tullut yllätyksenä, vaan hän oli valmistautunut tähän ensimmäisestä semifinaalista lähtien.

– Hopea ei missään nimessä ole häpeä ja Suomi sai enemmän yleisöääniä kuin Ruotsi, niin siinä mielessä Suomi on voittaja, Alaraatikka toteaa.

Käärijän sijoitus on Lordin jälkeen paras, mihin Suomi on Euroviisuissa yltänyt.

Yleisöäänille halutaan suurempi painoarvo

Mette Humaloja, Marleena Kangas ja Noora Nurmesniemi toteavat yhteen ääneen, että tuomariston äänet veivät Suomelta ja Käärijältä voiton.

– Tuomaristoäänien painoarvoa täytyy pienentää ja Suomihan olisi voittanut ilman tuomariston ääniä, Humaloja, Kangas ja Nurmesniemi toteavat.

Daniel Kuonanoja, Joel Kangasharju, Mette Humalainen, Marleena Kangas ja Noora Nurmesniemi kuvattuna Rovaniemen Lordinaukiolla.
On upea nähdä, että suomalainen vetää suomen kielellä. Ei ole toista samanlaista, Daniel Kuonanoja, Mette Humaloja, Marleena Kangas, Noora Nurmesniemi ja Joel Kangasharju meinaavat. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Samaa mieltä tuomaristoäänien painoarvosta ovat Juha Laitakari, Aapo Kiprianoff ja Oskari Mäkitalo.

– Tuomariston äänivalta on aivan liiallinen ja ärsyttää se, että naapurimaat äänestävät toisiaan. Musiikin pitäisi olla pääosassa, eikä maiden välinen suhde, Laitakari sanoo.

Käärijän finaalisuoritusta Lordin aukiolle saapuneet ihmiset kommentoivat koko tiimin parhaaksi vedoksi tähän mennessä.

Juha Laitakari, Aapo Kiprianoff ja Oskari Mäkitalo kuvattuna Rovaniemen Lordinaukiolla.
Kyllä se revanssi täytyy Ruotsista ottaa viimeistään MM-jääkiekossa, Laitakari, Kiprianoff ja Mäkitalo tokaisevat. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Korjattu 14.5.2023 kello 12.01: Korjattu Mette Humalojan sukunimi oikein.

Suosittelemme