Hyppää sisältöön

”Teit historiaa ja valloitit ihmisten sydämet” – suomalaispoliitikot kiittelivät Käärijää Twitterissä, myös presidenttipari onnitteli

Kansainvälistä huomiota vantaalaisartistille ovat Twitterissä tuoneet esimerkiksi Harry Potter -kirjoista tunnettu J.K. Rowling sekä Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Markus Heikkilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Euroviisuissa yleisön hurmannut Käärijä yhdisti poliittisen kentän viestipalvelu Twitterissä. Käärijälle kiitoksensa antoivat niin hallitusneuvotteluja vetävä Petteri Orpo kuin oppositioon puolueensa parkkeerannut keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko. Kansainvälistä huomiota vantaalaisartistille ovat Twitterissä tuoneet esimerkiksi Harry Potter -kirjoista tunnettu J.K. Rowling sekä Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Myös tasavallan presidentin kanslia tviittasi, että presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio ovat lähettäneet onnittelunsa Käärijälle.

Käärijä.
Käärijä tulosten selvittyä. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Vantaalaispoliitikot riensivät kilvan kannustamaan omaansa.

– Vantaalle Käärijä on kuitenkin voittaja! Olipa hieno kilpailu ja Käärijä esiintyi upeasti. Me ja koko Euroopan yleisö rakasti häntä. Käärijä oli yleisön selvä suosikki, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen paalutti.

– Eurooppa muistaa näistä kisoista iloa tuoneen Käärijän ja ajatuksia herättäneen Mama ŠČ:n. Isolla rahalla tuotettu geneerinen voittaja toimi ”ammattilaisille”. Kiitos Käärijä, koko Suomi eli mukana!, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja, vantaalainen Jussi Saramo linjasi.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman oli myös Cha cha cha -tunnelmissa.

– Maailman suurin laulukilpailu ja yleisön ylivoiman suosikki. Kiitos Käärijä. Vaikka kultaa ei tullut, teit historiaa ja valloitit ihmisten sydämet, Lindtman kirjoitti erinäisten emojien siivittämänä.

Vantaan suunnalla käärittiin käärijänvihreät hihat ja kannustettiin yhtenä rintamana oman kylän poikaa poikki koko poliittisen kentän, kun Saramon ja Viljasen kuoroa täydensi kokoomuksen kansanedustaja Sari Multala.

– Käärijä oli yleisön mielestä paras - ja se on ihan huikea juttu! Hyvä Jere Vantaalta, olemme todella ylpeitä sinusta, Multala huudahti.

Hallitusneuvotteluja vetävä kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli löytänyt aikaa myös Euroviisuille.

–Käärijä voitti eurooppalaisen yleisön äänet ja suomalaisten sydämet. Onnittelut Käärijälle hienosta menestyksestä, Orpo kirjoitti.

Hallitusneuvotteluissa mukana olevien perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra oli Orpon kanssa samoilla linjoilla Käärijän suhteesta suomalaisten sydämiin.

– Käärijä ylivoimainen kansan suosikki. Onnea kakkossijasta, Suomi! Käärijä voitti sydämissämme, Purra sanaili.

Hallitusneuvottelujen puheenjohtajapöydän hyvää yhteishenkeä korostaa myös RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin yhtyminen Käärijä-onnitteluihin.

– Fantastinen tulos Käärijä! Onnea! Upea toinen sija! Och Grattis Sverige och Loreen! Du gjorde historia, Henriksson kirjoitti lippuemojien kera.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok.) katsoi naapuripitäjän Käärijän yhdistäneen suomalaisia.

– Onnea mahtavasta vedosta #Käärijä! Helsinki juhlii kaikkien aikojen viisuhuumaa tänään niinku Cha Cha Cha! Mikä parasta, Jere on huippusympaattinen ja aito esiintyjä, joka on yhdistänyt meitä suomalaisia tavalla, jolla Euroviisut yhdistävät koko Euroopan, Vartiainen totesi.

Keskustan puheenjohtaja ja toimitusministeristön valtiovarainministeri Annika Saarikko kiitteli myös ”henkistä voittajaa”.

– Suomi on henkinen voittaja, Käärijä kansan suosikki. Kiitos upeasta kisasta. Cha cha cha forever, Saarikko sanoitti tuntemuksensa.

Keskustan kanssa oppositioon matkaavien vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo antoi Käärijälle tunnustusta hyvistä bileistä.

– Kiitos Käärijä bileistä, yhteishengen nostattamisesta ja huikeasta rupeamasta kaikkinensa. Suomalaisen chachachaan pääsi kokomaan kymmenet ja sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman! Todella kova veto! Isosti tsemppiä kaikkeen tulevaan, Ohisalo kannusti.

Myös politiikan ulkopuolelta löytyi tukea Käärijälle. Muun muassa kirjailija Jari Tervo kiitteli laulajaa keväästä.

– Läheltä piti. Käärijä, kiitos loistavasta keväästä.

Ehkä vanha loru saa nyt uuden tekijän: Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta Käärijästä?

Mediapersoona Juuso ”Köpi” Kallio kritisoi vahvoin sanakääntein Euroviisujen pisteytystä.

– Jury-äänet perseeseen. Antakaa kansan päättää. Kiva fiilis varmaan mennä vetää biisiä kun halli chänttää toisen kaverin nimeä. Nää on näitä hirven päitä, Kallio kirjoitti.

Harry Potter -kirjoista tunnettu brittikirjailija J. K. Rowling kertoi Käärijän esityksen jakaneen mielipiteet olohuoneessa.

Ja kauniiksi lopuksi, Britannian yleisradioyhtiö BBC jakoi videokuvaa yli 15 miljoonalle seuraajalleen Euroviisujen fanialueelta, kun viisuilijat – ja toimittaja – intoutuivat Cha cha chan pyörteisiin.

Suosittelemme