Hyppää sisältöön

Ylivoimainen Kalle Rovanperä avautui poikkeuksellisesti maalissa – kiitti tunteikkaana ystäväänsä Arttua: ”Minulla on ollut hieman vaikeaa”

Kalle Rovanperä puhui kauniisti Portugalin MM-rallin maalissa. Hän kiitti läheisiään sekä muisti äitejä äitienpäivän kunniaksi. Voitto oli Rovanperän mukaan helpottava vaikeiden aikojen jälkeen.

Kalle Rovanperä.
Vahvasti läpi viikonlopun suorittanut Kalle Rovanperä oli todella tyytyväinen voittoonsa. Kuva: Getty Images
Pertti Lappalainen

Kalle Rovanperä ajoi ensimmäiseen voittoonsa tämän kauden rallin MM-sarjassa. Suomalainen oli täysin ylivoimainen Portugalin rallissa. Ja voitti myös Power Stagen loistavan ajon päätteeksi.

Kilpailun jälkeen haastattelussa nähtiin huojentunut suomalainen. Rovanperä kiitti ensin kartturiaan Jonne Halttusta sekä tiimiään hyvästä työstä. Seuraavana oli vielä tunteikkaampien kiitosten vuoro.

– Haluan sanoa isot kiitokset ystävälleni Artulle. Minulla on ollut hieman vaikeaa vuodenvaihteesta saakka. Hän on tukenut minua paljon ja kannustanut kilpailuihin sekä ajamaan hyviä tuloksia, Rovanperä kiitti maalissa ystäväänsä.

– Nyt olemme takaisin, joten se on todella tärkeää, maailmanmestari lisäsi.

Hallitseva maailmanmestari valottaa harvoin henkilökohtaista elämäänsä julkisuudessa, joten Portugalin rallin voitto oli 22-vuotiaalle silminnähden helpottava.

– Olen kaivannut tätä tunnetta. Voiton ottaminen on kestänyt liian kauan, vihdoin olemme takaisin, Rovanperä tunnelmoi voittoaan.

Lisäksi terveiset lähtivät äitienpäivän kunniaksi äideille.

– Hyvää äitienpäivää kaikille äideille, etenkin omalleni! Nähdään pian, Rovanperä päätti haastattelun.

Tallipäällikkö myhäili tyytyväisenä

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli iloisena huoltoalueella haastattelussa Rovanperän voiton varmistuttua. Ralli oli muuten Toyotalle vaikea, mutta Rovanperän suoritus sai Latvalan kehumaan suojattiaan.

– Kalle oli täällä todella dominoiva. Hän oli todella voitonnälkäinen ja päättäväinen jo ennen rallia, Latvala suitsutti.

Jari-Matti Latvala hymyilee.
Jari-Matti Latvalan Toyotalle ralli oli vaikea Rovanperän menestystä lukuun ottamatta. Kuva: Getty Images

Rovanperä on kauden aiemmissa ralleissa ollut vaikeuksissa etenkin avauspäivinä. Auton säädöt eivät ole olleet mieleiset, ja vauhtia ei ole löytynyt heti alusta saakka. Latvala uskoo Portugalin voiton vahvistavan maailmanmestaria entisestään.

– Tämä antaa varmasti lisää itseluottamusta ja on iso helpotus, kuten hän itse sanoi maalissa.

– Uskon, että tulemme näkemään lisää voittoja kauden aikana. Tämä voitto teki hänestä varmasti vähän vahvemman, Latvala päätti luottavaisena.

Rallin MM-sarja jatkuu Sardinian MM-rallilla kolmen viikon kuluttua. Rovanperä starttaa tuolloin kilpailuun ensimmäisenä autona, sillä hän nousi voitollaan MM-sarjan kärkeen.

Suosittelemme sinulle